Waddentocht 30 mei t/m zondag 2 juni

(tekst moet nog vervangen worden!)

Volgens traditie maken wij met Hemelvaart onze tocht over de Wadden. Ooit was deze tocht bedoeld, om min of meer begeleid, ervaring op te doen met het varen op getijden water. Door het groeien van de zeilervaringen, is de Waddentocht nu meer een oergezellige meerdaagse zeilonderneming.

Maar nog steeds bereiden we donderdagavond de tochtplanning gezamenlijk voor onder het genot van een kopje koffie in Hotel Prins in Makkum. Hoewel elke schipper verantwoordelijk is voor de eigen veiligheid, houden wij elkaar wel in de gaten en is er tijdens de tocht de mogelijkheid om met elkaar te communiceren. Wij maken de tocht in groepsverband, en huldigen het principe van samen uit, samen thuis.

Vorig jaar zijn we naar Terschelling geweest maar dit jaar willen we weer eens Texel uitproberen. Omdat Texel - Den Oever wel een heel klein stukje is hebben we besloten dit jaar de tocht af te sluiten met een diner in Medemblik.

 

Programma:

Donderdag 10 mei, Verzamelen donderdag in de gemeentelijke haven van Makkum. Daar liggen wij achteraan, tegenover de grote loods schepenloods, tegen de dorpskern aan.  Houden wij daar onze Steigerborrel en daarna om 20.00 uur starten wij ons palaver in Hotel De Prins. Hier bespreken wij de te varen routes van de komende dagen.

Vrijdag 11 mei, zeilen we het traject Makkum - Texel. Op Texel houden wij weer, in de vooravond, onze facultatieve wandeltocht.

Zaterdag 12 mei, zeilen we het traject Texel - Medemblik. In Medemblik sluiten wij het weekend af met een 3 gangen menu in restaurant De Twee Schouwtjes.

Zondag 13 mei, zal een ieder, op de eigen tijd en wijze, weer naar elders vertrekken.

We hebben de havens in Makkum en Medemblik kunnen reserveren. Maar Texel doet helaas niet aan reserveren. Als we echter vroeg vertrekken, komen we bij Oudeschild aan terwijl de ebstroom nog loopt. Daarmee hopen we de schepen voor te zijn die via Den Oever naar Texel komen. Lukt het echter niet een ligplaats te krijgen dan gaan we door naar Willemsoord in Den Helder.

Om gelijktijdig te kunnen eten is het nodig dat het restaurant vooraf ieders keuze van het hoofdgerecht weet. Bij de aanmelding kun je tevens jou menukeuze en andere wensen opgeven.

Wij krijgen korting als we de havengelden voor Makkum en Medemblik in één keer afrekenen. Wij zullen daarom bij u met “de pet” rond gaan om de havengelden te innen. Neem voldoende cash mee om het afrekenen wat eenvoudiger te maken. Texel moet u zelf bij de havenmeester afrekenen.

Voor deze tocht kunt u zich inschrijven d.m.v. het inschrijfformulier in de Flitsen of via deze website; het inschrijfformulier staat hieronder! . Van het inschrijfgeld wordt betaald: de catering bij De Prins en het diner in Medemblik.

 

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec