Selecteer de taal

Haring Happen – Puzzeltocht met afsluitend een BBQ

Enkhuizen Buyshaven 7, 8 en 9 juni 2024

Haring-Happen is een tocht van Enkhuizen naar Stavoren en weer terug. Voor deze tocht krijgt u een aantal vaarinstructies mee voor de heenreis en een aantal maritieme quizvragen voor de terugreis. Uw navigatie kennis en vaardigheden zullen hierbij op de proef gesteld worden. Vrijwel alle vragen zijn in principe met behulp van parate kennis, actuele kaarten of boord bibliotheek te beantwoorden. Hulp zoeken via derden of via internet is onnodig - op zee is tenslotte ook geen bereik.

Na aankomst in Stavoren (de binnenhaven/ gemeentehaven) gaan we op pad voor het happen van een harinkje bij de viskraam richting het spoor. De antwoorden op de quiz vragen worden bij aankomst direct ingenomen zodat speculatie over de goede antwoorden volop plaats kunnen vinden. Vlak voor de terugreis naar Enkhuizen wordt deel twee van de quiz uitgedeeld. De antwoorden worden bij aankomst in Enkhuizen weer direct ingeleverd bij de organisatie. Tijdens het opwarmen van de BBQ zullen de vragen en antwoorden, onder het genot van een drankje, worden doorgenomen en de winnaar bekend gemaakt.

Vorig jaar is de quiz er voor het eerst aan toegevoegd en door de deelnemers als zeer prettig ervaren. Dus dit jaar weer. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Vorig jaar is het een geweldige tocht geworden. In een rechte lijn van Enkhuizen naar Stavoren en weer terug. Een mooi windje en prachtig weer zorgden voor een onvergetelijke tocht. Er was voldoende tijd om een haring te happen of iets anders te eten in Stavoren. Het mooie is, dat je dan in de binnenhaven van Stavoren een uur of anderhalf kunt liggen en net voordat de eersten die voor de overnachting binnen komen varen, weer onderweg bent naar Enkhuizen. Maar los van het zeilen is er dus vooral de gezelligheid bij het Haring happen, het wedstrijdelement van de quiz en de BBQ op de zaterdagavond.

Haring Happen een goede reden om elkaar te ontmoeten voordat de vakanties beginnen!

We verzamelen op vrijdagavond in de Buyshaven te Enkhuizen. Een ieder meld zich aan bij de havenmeester en zegt dat hij/zij deel uitmaakt van de IFC club. De havenmeester is op de hoogte en zal een ieder een plaats toewijzen (zelf even bellen met de havenmeester (0630136854) als je er bijna bent of naar hem toe gaan bij aankomst) waarop vervolgens individueel bij de havenmeester voor de komende 2 avonden kan worden afgerekend.

Om 18:00 vrijdagavond is er een palaver bij de Kombuys (op het jachthaventerrein). Dan wordt er gesproken over het weer, wie meegaat en volgen verdere instructies. Degene die er de vrijdag niet bij kunnen zijn, kunnen zaterdag onderweg in Stavoren aansluiten of zelfs later bij de BBQ. Dit graag vermelden in de aanmelding, via de mail of telefonisch doorgeven zodat we daar rekening mee kunnen houden. Het is natuurlijk wel zo dat alleen deelnemers die in Enkhuizen starten zich kunnen kwalificeren voor de prestigieuze quiz prijs.

Bij de terugkomst op de zaterdag in Enkhuizen is er de door ons zelf gecreëerde gezelligheid in of in de nabijheid van de Kombuys (afhankelijk van het weer) en wordt er vanaf 18:00 een begin gemaakt met de gezamenlijke BBQ waarbij ook de prijswinnaar bekend wordt gemaakt.

Zondag vaart een ieder weer terug naar de thuishaven.

++++ Bring Your Own +++

Het is de bedoeling is dat iedereen zijn eigen eten / hapjes en drinken meeneemt daarmee beperken de kosten zich tot het liggeld en eventueel wat kooltjes voor op de barbecue.  De barbecue zelf is aanwezig bij de Kombuys.

Aangezien we gebruik kunnen maken van de Kombuys, kunnen we onze etenswaren daar gekoeld bewaren in de daar aanwezige koelkast voor degene die geen koelkast aan boord heeft. Hetzelfde geldt ook voor de zelf meegenomen (fris)drank. In de koelkast van de Kombuys is er wel de nodige frisdrank te krijgen tegen betaling, maar geen alcoholische drank, deze dus zelf meenemen. Als er mensen zijn die een instrument bespelen zijn die van harte uitgenodigd ons die avond er mee te verrassen/entertainen. Alles voor nog meer gezelligheid. Zeg maar gerust een bonte avond.

De havenmeester is aanwezig tot 20:00 uur en daarna kan er via de loopdeur van het terrein naar de stad gelopen worden. Er zijn fietsen op de jachthaven die vrij gebruikt kunnen worden voor het doen van boodschappen.

+++ Op naar een mooi IFC weekend in juni +++

Wat: Haring Happen

Wanneer: 7, 8 en 9 juni

Waar: Buyshaven Enkhuizen

Kosten: van te voren niets en verder zelf afrekenen in de jachthaven.

Opgeven voor: 6 juni   via het onderstaande inschrijfformulier

Voor vragen kun je terecht bij: Imko Vroom (vroom499@planet.nl – 0653229314)

Of bij Jeroen Haagsman (Jeroenhaagsman@gmail.com- 0653401381)