Selecteer de taal

Hemelvaartstocht 2024  (aanmelden vóór 29 april!)

Waddentocht Makkum - Texel – Medemblik: donderdag 9 mei t/m 12 mei

Begin mei is alweer Hemelvaart en daarmee het lange weekend waarin we traditiegetrouw onze tocht over de Wadden maken. We gaan dit jaar weer naar Texel. De route over het wad van Makkum naar Texel is een ideale tocht voor de hele familie en voor alle schepen groot of klein.

Deze tocht is bedoeld om, min of meer begeleid, ervaring op te doen met varen op getijden water. Voor vertrek bereiden we de tochtplanning dan ook gezamenlijk voor met extra begeleiding voor wie dat wenst. Dit jaar doen we dat weer in Hotel Prins met een lekker bakje koffie en een plakje cake. Hoewel elke schipper verantwoordelijk is voor de eigen veiligheid, houden wij elkaar in de gaten en bieden we marifoonrondjes aan voor wie er prijs op stelt. In de meeste gevallen is het weer ons goed gezind, de keren dat dit niet zo was hebben we de tocht altijd nog om kunnen buigen tot een leuk evenement, 

Aanbrengtocht Hemelvaart donderdag 9 mei

Paul Weijers zeilt in een FS22 en doet al vele jaren mee met de Hemelvaarttocht. Als de weersomstandigheden wat minder zijn organiseert hij een alternatieve tocht voor schepen die dan niet het Wad op willen. Ook dit jaar heeft Paul aangeboden om deelnemers over het IJsselmeer te begeleiden naar het palaver in Makkum. Afhankelijk van de weervoorspelling zullen we dan tijdens het palaver bepalen of we allemaal naar Texel gaan of dat we een aparte IJsselmeergroep vormen. De eindbestemming voor alle schepen blijft echter Medemblik, zodat we gezamenlijk de tocht met het diner kunnen afsluiten.

Paul wil de schepen op donderdag 9 mei ophalen in Stavoren en dan gezamenlijk de eerste etappe op het IJsselmeer naar Makkum varen. Neem hiervoor contact op met Paul Weijers tel.06-10529901of mail: pa.weijers@snelnet.nl

Programma in detail:

Donderdag 9 mei, Verzamelen donderdag in de gemeentelijke haven van Makkum. Daar liggen wij achteraan, tegenover de grote schepenloods, tegen de dorpskern aan. Rond 16.00 houden wij daar onze Steigerborrel en daarna om 20.00 uur organiseren wij ons palaver in Hotel Prins. Hier bespreken wij de te varen routes van de komende dagen. Aansluitend zal onze IFC foto vakcommissie wat tips geven hoe je het beste een mooie foto op het water kan maken. Dus neem je fototoestel mee en ding mee naar de prijs voor de beste foto van 2024.

Vrijdag 10 mei, zeilen we het traject Makkum – Oudeschild. We vertrekken rond 11.00 zodat we rond 16.00 zullen aankomen op Texel. Daar houden wij weer, in de vooravond, onze facultatieve wandeltocht. We lopen langs de Tuunwallen door het natuurgebied bij de Hoge berg - hou wel rekening met nieuwsgierige koeien.

Zaterdag 11 mei, zeilen we het traject Oudeschild - Medemblik. We hebben plaatsen gereserveerd in de Regatta Haven waar we gestapeld langs de langsteiger voor het havengebouw kunnen liggen. Om 18.30 hebben we een buffet georganiseerd in het Nederlands Stoommuseum (zie hier onder)

Zondag 12 mei, zal een ieder, op de eigen tijd en wijze, weer naar elders vertrekken.

Buffet Medemblik
In het bijgebouw van het Nederlands Stoommachinemuseum wordt het afsluitende Hemelvaartdiner geserveerd.

NeNedStoomMachMuseumderlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik
Telefoon: 0227-544732 
website: stoommachinemuseum.nl

 

Het is ruim 15 minuten lopen van onze ligplaats in de jachthaven van het Regattacentrum naar het museum! Het programma aldaar:

18.30 u – 19.00 u       Ontvangst
19.00 u – 21.00 u       Italiaans buffet “Palermo”
21.00 u – 21.30 u       Afsluitend kopje koffie

De inhoud van het buffet:

 Anti Pasta

Carpaccio met pijnboompitten en pesto

Diverse gemarineerde olijven

Caprese: Tomaten met mozzarella en basilicum

Pasta salade

Vitello Tonato

Warme gerechten

Gestoofde kip met paddestoelen

Huisgemaakte lasagne

Gehaktballetjes in tomaten rode-wijnsaus

Rijstgerecht

Eierpannekoeken met spinazie

 Nagerecht

Huisgemaakte Tiramisu

Dit buffet wordt geserveerd met diverse broodsoorten, tapenade en kruidenboter.

Dieetwensen dient u vooraf, op het inschrijfformulier voor het Hemelvaartevenement, te vermelden!

 Kosten:

 Palaver: De kosten voor het palaver in de Prins in Makkum zijn € 7 pp. voor 2x koffie/thee en cake

Buffet: De kosten van het buffet bedragen € 36 pp.

Let op! De drank is voor eigen rekening en zal worden bijgehouden op een kaartje of bonnetje. De kosten van de gebruikte drankjes moet u achteraf ter plaatse afrekenen bij de mensen van het Stoommachine Museum. 

!!!Als u een museumjaarkaart heeft neemt u die dan mee.!! Die kunnen ze dan in het Stoommuseum scannen. Iedere scan levert het museum, wat geheel op vrijwilligers draait, weer extra inkomsten op. 

Havengelden:

Wij hebben alleen de haven in Medemblik gereserveerd. We rekenen het totale bedrag aan havengeld als club af daarvoor krijgen we 10% korting. Het liggeld in Medemblik bedraagt daarmee € 3,00 per strekkende meter afgerond op één decimaal achter de komma (dwz. Lengte over alles - LOA). Het voor u toe treffende bedrag kunt u opgeven in het inschrijvingsformulier en samen met de kosten voor het buffet overmaken volgens de instructies op het inschrijvingsformulier.

Let op! De havengelden in Makkum en Oudeschild dient u zelf af te rekenen met de havenmeester. 

Contactpersonen tijdens het evenement:

Gerard Daniels: 06-10157427 en Herman Hemerik: 06-51080444

Inschrijven:

U dient zich aan te melden vóór 29 april.

 

Het evenement is geweest. Foto's staan op de website onder "Alleen voor leden".