Selecteer de taal

Uitnodiging Paastocht 2024 met gezellige avond (29 maart-1april) 

Rondje Noord-Holland, de opening van het IFC zeilseizoen 2024.  

Deze keer lekker vroeg in het jaar. Nog maar net afscheid genomen van de winter, de lente is nog maar koud begonnen. Het kriebelt al weken om weer het water op te gaan met gelijkgestemden.  

De kunst is om de boot weer op tijd klaar te hebben. Maar wie dat lukt, is spekkoper. Geen drukte op het water of in de jachthavens, ruime keus voor een ligplaats, geen wachttijden en nergens een reservering nodig, alle restaurants en uitgangsgelegenheden zijn open. Als je het een beetje kunt plannen met de tewaterlating, zorg dan dat je er bij bent. Profiteer van de gunstige omstandigheden. Daarbij is de sfeer altijd geweldig. 

Het is bovendien een mooie gelegenheid voor schepen die graag eens de Noordzee op willen, dit in georganiseerde vorm mee te maken. Ja, het kan dan nog koud zijn en ja het zijn niet de kortste zeilafstanden, maar des te groter is de voldoening.  

We verzamelen ons dit jaar op vrijdag 29 maart, in de Compagnieshaven in Enkhuizen.  Het palaver zal dan die avond c.a. 20:00 plaatsvinden in het op de jachthaven aanwezige restaurant “De Mastenbar”.  

Als de weersomstandigheden het toelaten is het de bedoeling om zaterdag naar den Helder te varen voor de volgende overnachting. Maar, afhankelijk van het weer/wind kunnen we ook besluiten de route in omgekeerde richting te varen of het houden bij een bezoek aan de Waddeneilanden.  Het is in ieder geval de bedoeling om de zaterdagavond gezamenlijk uit eten te gaan en er een gezellige avond van te maken. We gaan er vanuit dat het lukt naar den Helder te komen, hetgeen nagenoeg bijna alle edities nog is gelukt. 

Op 1ste paasdag (zondag) varen we dan door over de Noordzee bij IJmuiden het Noordzeekanaal op en dan door naar Amsterdam om daar te overnachten in de Marina Amsterdam. Er zijn daar in de buurt voldoende restaurants, dus naar bed gaan met een lege maag is niet nodig. 

Op maandag 2de paasdag gaat ieder weer zijns weegs, waarschijnlijk terug naar de thuishaven. Aan deze tocht zijn vooraf geen kosten verbonden. Dat maakt het meevaren een keuze die geen complicaties met zich meebrengt mocht je om persoonlijke redenen besluiten op het laatste moment toch niet mee te gaan of juist wel mee te gaan. Ieder regelt onderweg zelf de ligplaatsen, betaald zijn eigen havengelden en eten.  

Ondanks het ongedwongen karakter is het gewenst dat geïnteresseerden zich van tevoren opgeven middels onderstaand inschrijfformulier of mij een mail sturen (vroom499@planet.nl)  of aan Jeroen  (jeroenhaagsman@gmail.com)  waarin dat kenbaar wordt gemaakt. Bellen kan natuurlijk ook met onderstaande op 0653229314 of met Jeroen op 0653401381.  

Het is de bedoeling om een voor deze tocht een app groepje te maken om snel te kunnen communiceren, voorafgaand aan en tijdens de tocht. Daarna wordt het app groepje weer opgeheven.  

Imko Vroom