Selecteer de taal

Najaarsevenement  4-uurs wedstrijd Hindeloopen,  8 - 10 september 2023

Dit bijzondere zeilweekend is één van de hoogtepunten in het IFC vaarseizoen. De schepen verzamelen zich vrijdag in de namiddag in de Jachthaven van Hindeloopen. Een mooie plaats om af te spreken. De Jachthaven (Jachthavenhindeloopen.nl) ligt tegen het stadje aan en maakt dat er ook buiten de jachthaven voldoende gezelligheid te vinden is, dus voor iedereen wat wils. We zullen de havenmeester van te voren informeren over het aantal en namen van de  te verwachte schepen, zodat we zoveel mogelijk bij elkaar kunnen liggen. Vrijdags om 20:00 u. worden de deelnemers in het restaurant Sailors Inn verwacht voor de tocht/wedstrijd-bespreking (uitleg) en de informatie over de te varen rakken.  Tezamen zal er dan besproken worden welke rakken het zullen gaan worden, afhankelijk van het weer en de windrichting. Voorwaarde is dat er voor iedereen wat in zit qua windrichting en dat het te varen parcours circa 4 uren in beslag neemt.

De wedstrijd  is op de zaterdag en de start is om exact 11:00 u. In de praktijk heeft een goede start heel wat voeten in de aarde. Deze keer gaat de startboot voor anker liggen en iedereen die in de eindrangorde voor wil komen zal dan NA het startsein tussen de startboot en de startboei door moeten varen. Dit op zich is al een spektakel.  Na een uur of 4 zijn we dan weer terug in de haven en kunnen de organisatoren aan de slag om de prestaties te vertalen naar een einduitslag. 

In de namiddag is er de gelegenheid om lekker bij elkaar te borrelen op de boot of op het terras van de Sailors Inn gevolgd door een gezamenlijk diner in de Sailors Inn. Als het meezit kunnen we in een afgezonderd deel van de Sailors Inn dineren. Zoals in de afgelopen jaren kan er à la carte worden gegeten. Per tafel kan worden afgerekend, zodat er niet van te voren betaald hoeft te worden. Dit hebben we het afgelopen jaar ook gedaan en dat is goed bevallen. De prijsuitreiking zal tijdens  het diner plaatsvinden. Omdat er met het restaurant afspraken moeten worden gemaakt zullen geïnteresseerden voor het gezamenlijk avondeten zich ruim van te voren moeten aanmelden. Hierover zal er nog nadere informatie volgen via een speciale mailing en anders is de informatie tegen die tijd op de website te lezen.

Voor de nieuwe leden is het goed te weten dat de 4-uurs wedstrijd volgens een wedstrijdreglement verloopt waarbij er bij de uiteindelijke rangschikking van de boten onderlinge correcties worden toegepast. Dus geen zorgen als je denkt al bij voorbaat kansloos te zijn op basis van de lengte van je schip. Toegegeven,  de fanatieke zeilers, met de nodige ervaring zullen in het voordeel zijn en sommige zeilboten varen nu eenmaal sneller. We gaan allemaal op hetzelfde moment van start en zullen ook allemaal hetzelfde parcours afleggen. De organisatoren zullen de rakken zo kiezen dat er voor ieder een meest gunstige koers bij zal zitten. Daarbij komt dat het startpunt ook het eindpunt is van de wedstrijd. De details van het hoe en wat worden besproken tijdens het palaver om 20:00 u. in de Sailors Inn.

De wedstrijd is de wedstrijd, maar het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen een mooi weekend heeft, want winnen kan er maar één.  In het verleden is het nogal eens gebeurd dat het weer voor sommige schippers net iets te heftig is, waardoor die zich om die reden voor de wedstrijd terugtrokken. Dat kan natuurlijk altijd, even goede vrienden, dus maak je daar van te voren niet te druk over en bekijk dat voor jezelf op de dag van de wedstrijd. Verder heeft dit evenement voor elk wat wils. Lekker met elkaar bijpraten, vakantieverhalen uitwisselen, dus ook een aanrader als je al van te voren besloten hebt niet aan de wedstrijd mee te willen doen, maar gewoon er bij wilt zijn voor de gezelligheid.

Aanmelden: graag voor maandag 4 september. (Aangeven hoeveel personen, wel of niet dineren in de Sailors Inn) via het inschrijfformulier hieronder.

Contactpersonen:  Imko Vroom (vroom499@planet.nl) -0653229314
                                Jeroen Haagsman (jeroenhaagsman@gmail.com) -0653401381

Havengelden: Zelf af te rekenen met de havenmeester.

Verdere kosten: alles voor eigen rekening, à la carte.