Selecteer de taal

Najaarsevenement IFC Hindeloopen 2022, 2de  weekend  van september (9/10/11 sept)

Dit jaar weer een echt Najaarsevenement voor de zeilliefhebbers. Zoals gebruikelijk treffen we elkaar op de vrijdag (9 sept.) om dan de wetenswaardigheden met elkaar te bespreken en ook de bijzonderheden voor de 4-uurs wedstrijd op zaterdag.  Er zijn op dit moment gelukkig geen beperkingen  meer met het Covid virus en kunnen  we het palaver voor de schippers laten plaats vinden  bij de Sailor-inn (restaurant) op het jachthaven terrein, aanvang 20:00.  Een ieder die dan een kopje koffie wil of iets anders, kan dat zelf regelen.

De zaterdag is dan de dag van de wedstrijd. De wedstrijd zal beginnen om 11:00 en, hoe kan het ook anders, eindigen om 15:00. De winnaar zal tijdens (of na) het diner in de Sailer-inn worden bekend gemaakt. Het is wel de bedoeling gezamenlijk in het restaurant te eten maar niet dat er van te voren een menu afgesproken en betaald gaat worden. Dat betekent  dat een ieder á la carte kan bestellen en afrekenen. Datzelfde geldt voor de ligplaatsen in de haven, zelf melden bij de havenmeester en dito afrekenen. In verband met de ruimte die we als groep gaan innemen en het feit dat we graag samen in een soort van afgescheiden gedeelte van het restaurant willen zitten is het wel prettig van te voren te weten hoeveel personen er ongeveer zullen komen. Daarom ook hierbij het verzoek om je van te voren aan te melden via de website. Er is afgesproken dat ik een week van te voren weer met het restaurant contact op zal nemen over de groepsgrootte en wat voor ons wenselijk is om rekening mee te houden. De aanmelding zal ik dan ook aan de havenmeester doorgeven zodat we zoveel mogelijk bij elkaar kunnen liggen in de jachthaven.

Voor de nieuwe leden is het goed te weten dat de 4-uurs wedstrijd volgens een wedstrijdreglement verloopt waarbij er bij de uiteindelijke rangschikking van de boten onderlinge correcties worden toegepast. Dus geen zorgen als je denkt al bij voorbaat kansloos te zijn op basis van de lengte van je schip. Toegegeven, de fanatieke zeilers, met de nodige ervaring zullen in het voordeel zijn. We gaan allemaal op hetzelfde moment van start en zullen ook allemaal hetzelfde parcours afleggen.  

De wedstrijd is de wedstrijd, maar het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen een mooi weekend heeft, want winnen kan er maar één.  In het verleden is het nogal eens gebeurd dat het weer voor sommige schippers net iets te heftig is, waardoor die zich om die reden voor de wedstrijd terugtrokken. Dat kan natuurlijk altijd, even goede vrienden, dus maak je daar van te voren niet te druk over en bekijk dat voor jezelf op de dag van de wedstrijd. Er bij zijn is ook leuk en misschien kun je met iemand meevaren. Het met elkaar gezellig hebben is uiteindelijk waar het om gaat. Ook als je besluit alleen de zaterdag te komen, ben je van harte welkom.

Op weer naar een mooi IFC weekend in september!

Wat: de 4 uursrace vanuit Hindeloopen.

Wanneer: het weekend van 9, 10 en 11 september.

Waar elkaar treffen: bij de Flevo Marina Hindeloopen.

Kosten: geen kosten vooraf, alles zelf afrekenen op basis van eigen consumpties etc.

Aanmelden: via de website www.friendshipclub.nl/site  (voor 7 september)

Voor  vragen kun je terecht bij Imko Vroom (0653 229314).

Inschrijfformulier Najaarsbijeenkomst/tocht 2022

Naam *
Adres *
Postcode en woonplaats *
Telefoon *
Emailadres *
Aantal opvarenden
Datum

Door op de Verzend knop te drukken schrijft u in. Er zijn geen kosten aan verbonden; alle kosten onderweg worden door u zelf betaald.