Selecteer de taal

Uitnodiging voor het 9e Lustrum van de Internationale Friendship Club op Zaterdag 11 september 2021

Al 45 jaar bestaat onze IFC. Een heuse prestatie en zeker een compliment waard voor alle leden door de jaren heen, immers, zonder leden geen club. Om dit zeer heuglijke feit te vieren zijn we op zoek gegaan naar een passende locatie. En bij voorkeur liefst een nieuwe locatie.

Elk lustrum is dit een uitdaging, want we willen natuurlijk een beetje verassen. En dat is best lastig na lustrum bijeenkomsten te hebben gehad bij de Batavia in Lelystad, in Burgers Zoo, op een rondvaartboot door de Rotterdamse havens, kasteel Radboud te Medemblik (3x), Kaag-eiland en kasteel Ammersoyen.


Verschillenden eisen passeren de revue in het bestuur. Liefst iets met water. Wellicht met de boot er naar toe kunnen. Een beetje actief, niet alleen maar zitten. Niet te weersgevoelig. En ga zo maar door. Het is weer geluk!. We gaan dit negende lustrum met de IFC naar AMSTERDAM.


Door de pandemie en de nare gevolgen daarvan zijn we toe aan iets moois, iets bijzonders. Het wordt dus onze hoofdstad, gelegen aan het IJ, met de boot te bereiken, maar ook met de auto of openbaar vervoer. Een hele dag met elkaar optrekken. Een heerlijk vooruitzicht.

Wat gaan we doen die dag?
Omdat we een lekker vol programma hebben beginnen we al vroeg. Om 10.30 uur verzamelen we bij Loetje aan ’t IJ in de Amsterdam Marina. Na de binnenkomst is er natuurlijk koffie of thee. Al snel na de korte kennismaking gaan we vergaderen. Dat is na de afgezegde Algemene Ledenvergadering van 2020 en het niet doorgaan van de ALV en winterevenement 2021 wel even nodig. Niet omdat er grote onderwerpen op de agenda staan, maar omdat er formeel natuurlijk een aantal zaken moeten worden besproken. Dat hoort nu eenmaal bij een club. We proberen de vergadering net als andere jaren in een uur af te ronden.


Om ongeveer 12.30 uur gaan we lunchen bij Loetje aan ‘t IJ. Er worden heerlijke broodjes en drank geserveerd. Wellicht was er bij de
start van het lustrum wat weinig tijd om met elkaar te praten, nu kan dat volop worden ingehaald. Lekker weer even contact met
elkaar, terugblikken op hoe eenieder de pandemie heeft doorstaan. Is er nog gevaren en waar dan?
Na de lunch gaan we de Amsterdam Marina in. We proberen om van alle ooit gebouwde typen Friendships in ieder geval minstens één exemplaar in de haven te hebben. En dat zijn er heel veel.
Het is bijzonder van ons merk dat er zo veel van rondvaren, terwijl de schepen al geruime tijd niet meer worden gemaakt. Om alle typen paraat te hebben, zijn ook niet leden benaderd. Niet alle Friendships zijn nl. vertegenwoordigd in de IFC. Zo ontstaat er een mooi beeld over de jaren heen. Van 21 voet tot 38 voet. We kunnen langs de boten lopen en misschien zelfs hier en daar even aan boord.
Hierna gaan we om 15.00 uur aan boord aan een rondvaartboot van Amsterdam Boat Events.

Een rondvaart door Amsterdam met de alternatieve rondvaartboot “Hoop op Behoud”. Een programma-onderdeel van het lustrum is, dat we ’s middags een rondvaart maken door de Amsterdamse grachten in de Zuid-Hollandse paviljoentjalk “Hoop op Behoud” uit 1897.
Het leuke van dit schip als rondvaartboot is, dat het een flexibel interieur heeft en zo is ingericht,
dat we vrij rond kunnen lopen, aan sta-tafeltjes een praatje kunnen maken en tegelijkertijd
Amsterdam vanaf het water kunnen bewonderen. De mooie geveltjes zijn immers vanaf het water veel beter te zien dan vanaf de straat.
De glazen overkapping kan voor een beter uitzicht helemaal open en gelukkig ook snel weer dicht, mocht het weer omslaan. Het is tenslotte al september - de eerste najaarsstormen kunnen zich al aandienen. Aan voorzieningen zal het ons niet ontbreken. Het schip heeft een bediende bar met biertap. Twee drankjes worden gratis aangeboden om de keel wat te smeren. Een gescheiden dames en herentoilet is gelukkig aanwezig, mocht de nood daarna te hoog worden. De rondvaart duurt circa 2 uur. We stappen op om 15.00 bij de Marina en we zijn dan rond 17.00 weer terug.
 
Om 17.00 uur meren we weer af bij de Amsterdam Marina. We gaan borrelen bij Loetje aan ’t IJ. Tijd om weer andere leden te spreken, of de lopende gesprekken voort te zetten. Aansluitend krijgen we daar een diner geserveerd met daarbij drank naar keuze. Rond 21.00 uur sluiten we het lustrum af met een verrassing.
Iedereen keert huiswaarts of vertrekt naar zijn schip in de Marina.


Het programma in het kort ( tijden zijn bij benadering):
10.30 uur: Ontvangst in de Amsterdam Marina / Loetje aan ’t IJ met koffie /thee met iets lekkers. Samenkomst en Algemene Ledenvergadering
12.30 uur: Lunch met koffie/thee/ melk/ jus ‘d orange bij Loetje aan ’t IJ
13.30 uur: Friendships bekijken die in de haven bij elkaar liggen afgemeerd.
15.00 uur: Rondvaart door Amsterdam met Amsterdam Boat Events tot ongeveer 17.00 uur. Tijdens de rondvaart twee drankjes.
17.00 uur: Borreltijd bij Loetje aan ’t IJ.
18.30 uur: Diner – De Klassiekers:
Hoofdgerecht: Biefstuk, biefstuk Bali, tonijnbiefstuk, vegetarische poké bowl of salade geitenkaas | Geserveerd met frites en salade
Dessert: Cheesecake of sticky toffee
Drankenpakket: een Hollands drankenpakket bestaande uit: Bier van de tap, huiswijn rood, wit en rosé, frisdranken, koffie en thee.
Rond 21.00 uur: Afsluiting Lustrum.

Wilt u alleen de Algemene Leden Vergadering bezoeken?
Dat kan natuurlijk ook. Er zijn dan geen kosten voor u. Koffie/thee en iets lekkers worden u aangeboden door de IFC.


De kosten van deze dag.
Een groot deel van de kosten worden betaald uit de bedragen die jaarlijks speciaal voor dit doel worden gespaard,. Echter zonder een eigen bijdrage per deelnemer lukt het niet om een kwalitatief goed programma samen stellen.
De eigen bijdrage is € 25,00 per deelnemer.
Daarnaast zijn er de kosten van de liggelden voor de schepen die in de Amsterdam Marina willen overnachten. De liggelden zijn € 2,50 per meter. Dit is inclusief gebruik van water, elektra en sanitair en toeristenbelasting. De penningmeester rekent af voor alle schepen. Op die manier kon er een kleine korting worden gegeven door de Marina.


U kunt zich inschrijven via het onderstaande inschrijfformulier!
Deelnemers kunnen alleen bestaan uit leden en hun familieleden.
Op het inschrijfformulier vult u ook in voor de overnachting (en) met uw schip.
Inschrijving: uiterlijk 11 augustus 2021 maar liever eerder!


Betaling: Het totale bedrag geraag z.s.m., doch uiterlijk 28 augustus 2021 overmaken op
rekening: NL 10 INGB 0003 5603 22 Internationale Friendship Club te Voorburg.
Contactgegevens organisatie:
Jan Salverda 06-51992085
Gerard Daniels 06-10157427
Herman Hemerik 06-51080444

Inschrijfformulier voor ons Lustrum en/of ALV en ligplaats

 Het niet meer mogelijk om in te schrijven.