Selecteer de taal

Bezoek de Bediencentrale Maasbracht

Op zaterdag 9 november a.s. wordt een rondleiding in de Bediencentrale Maasbracht georganiseerd voor leden van de IFC. Maasbracht is het centrum van de binnenvaart in NL. Vanuit deze bediencentrale, gelegen vlak naast het sluiscomplex van Maasbracht, worden enkele bruggen en een groot aantal sluizen in Limburg 24/7 bediend. Er is meestal een druk scheepvaartverkeer, en de sluizen hebben – anders dan in de rest van ons land – een groot verval.

Tijdens het bezoek krijgen we uitleg over het werk in de bediencentrale en kunnen we uiteraard de werkplekken en het werk bekijken. Voor een eerste indruk kan je kijken op de website van RWS: www.rijkswaterstaat.nl/water/vaarwegenoverzicht/maas/index.aspx. Bekijk de video “bedienen van sluizen, bruggen en stuwen.

De bediencentrale is inmiddels enkele jaren in bedrijf, maar werd al in 2007 bedacht. Als ergonoom was IFC-lid Ruud Pikaar verbonden aan het ontwerp team en een belangrijk contact voor de eindgebruikers. Hij zal in een kort en anekdotisch verhaal een en ander over de achtergronden van het ontwerp vertellen.

Programma:

  • Aankomst vóór 11.00 uur
    Je kan voor de deur parkeren (Oude Maasweg 7, Maasbracht)
  • 11 uur, ontvangst en enkele korte presentaties
  • 12 uur, bezoek in de bediencentrale
  • 13 uur, einde rondleiding.

Aansluitend kan een bezoek aan Maasbracht worden gebracht. Er is op loopafstand een uitstekende slager met verse broodjes in het stadje.

Helaas is het maximum aantal bezoekers beperkt tot 20 personen, dus geef je snel op. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

U kunt u opgeven via het aanmeldingsformulier op de IFC website als dit niet lukt kunt ook een mail sturen naar Gerard.Daniels@online.nl of bellen 06 101 574 27