Selecteer de taal

Bezoek Jachtwerf Schaap Ship Care - 3 februari 2018 in Lelystad

met instructie “onderhoud polyester”

Reparatie van polyester van een schip moet helaas soms gebeuren. Schaap Ship CARE heeft daarmee jarenlange ervaring en een goede reputatie opgebouwd. Schaap meldt dat na reparatie van de schade geen spoor meer terug te vinden is. Dat kan ik inmiddels beamen. Toen ik daar vorig jaar mijn schip voor reparatie achter heb gelaten was ik onder de indruk van de lopende projecten die daar uitgevoerd werden: “Vernieuwen van dek sandwich constructies, brandschades, rompschade na aanvaring, maar ook kleine spot reparaties en haarscheur reparatie”. Ik heb nooit geweten dat zoveel, zo onzichtbaar te repareren valt.

Op de werf ontmoette ik de eigenaar Leen Schaap. Naast ondernemer is hij ook vast panellid van het blad "Zeilen" voor vragen over polyester. Leen bood spontaan aan voor de Friendship club een “open dag” te organiseren. Na een korte bedrijfspresentatie en rondleiding op de werf, gaat hij ons het een en ander vertellen over het onderhouden van polyester schepen en het zelf herstellen van kleine beschadigingen. Deelnemers zijn daarbij uitgenodigd, eventueel vooraf via mij, vragen te stellen. Een aantal thema’s heb ik alvast doorgegeven:

  • Verschil polyester, epoxy en gelcoat (wanneer gebruik je wat)
  • Reparatie kleine beschadigen en haarscheurtjes
  • Waterdicht monteren van dekbeslag (lekkende parkers en doorboringen in het dek)
  • Oplossingen voor vocht (delaminatie) sandwich constructie dek
  • Poetsen en polijsten van polyester

Waar:             Schaap Ship Care, Vaartweg 77, 8243 PD Lelystad (bereikbaar via de Kraanweg)
Wanneer:       Zaterdag 3 februari, aanvang 13.00 tot 16.00
Aanmelden:   Graag voor 27 januari 2018,
                               Met vermelding van: Naam, aantal personen, e-mail en telefoonnummer.
                               Via de IFC website (zie hieronder) of via e-mail aan  Gerard.Daniels@online.nl
Informatie:     Gerard Daniëls,  06 101 574 27

 Verslagje

Op 3 februari waren we bij Schaap Ship Care in Lelystad. Schaap heeft jarenlange ervaring met reparatie en onderhoud van Polyester. We werden hartelijk ontvangen door Leen en Annemiek Schaap met koffie en koek. Na de kennismaking nam Leen ons via een Power Point Presentatie mee in de wereld van Polyester, Epoxy en Composiet. Lang stilgestaan bij het osmoseverschijnsel en het verschil tussen polyester en epoxy. Al snel bleek dat we hier met een expert te maken hadden die niet alleen de schade repareert maar ook constructieve verbeteringen doorvoert. Daarnaast werden praktische tips werden gegeven zoals voor het monteren van beslag en afdichten van boorgaten. Al met al een bijzonder leerzame middag.