Najaarsbijeenkomst IFCop 6/7/8/ september 2019 in Hindeloopen

Het najaars evenement met de vier uurstocht heeft al een lange traditie binnen de IFC. Veel deelnemers komen hier jaarlijks naar toe en plannen hun zomervakantie zodanig dat ze op tijd terug zijn. Ook voor leden onder (wedstrijd) ervaring is het erg leuk om mee te doen. De ontspannen manier waarop we de tactiek voor het varen van deze tocht met elkaar delen maakt dat er veel te leren valt.

Verder heeft dit evenement voor elk wat wils. Lekker met elkaar praten, vakantie verhalen uitwisselen en voor de liefhebbers ook varen natuurlijk.Dat alles doen we in Hindeloopen bij Sailors Inn. Met het restaurant hebben we al vele jaren een uitstekende relatie en ook in de jachthaven kunnen we altijd prima terecht tijdens dit evenement.

Voor de vele liefhebbers bestaat het varen uit een tocht of wedstrijd en die zaterdags om 12.00 uur wordt gevaren.

 

Het zeilweekend begint voor de liefhebbers en schepen die aan de tocht meedoen met een palaver op vrijdagavond 6 september. De schepen verzamelen zich in de namiddag in de jachthaven van Hindeloopen.

Om 19.30 uur worden de deelnemers in het restaurant Sailors Inn verwacht voor de tocht/wedstrijd-bespreking (uitleg) en de uitreiking van informatie over de wedstrijd. Voor alle aanwezigen is er twee keer koffie of thee met oranjekoek, het Friese nationale gebak.

Ook IFC-ers die niet van plan zijn aan de tocht / wedstrijd mee te doen maar wel in Hindeloopen zijn kunnen aanschuiven natuurlijk. Hoe meer zielen……………….

 

De Wedstrijd

Op zaterdag 7 september is er de wedstrijd/tocht voor de liefhebbers. De wedstrijd werd altijd op handicap (SW-cijfers) gevaren. De bedoeling was en is om voor iedereen  gelijke kansen te creëren. Uw bestuur gaat dit jaar de aanpak iets veranderen. Doel is om bepaalde typen schepen die nu voor de prijzen vaak niet mee kunnen doen een eerlijker kans te geven. Hoe dat zal worden ingevuld hoort u op het palaver op vrijdagavond voorafgaand aan de wedstrijd op zaterdag.

Net als de voorgaande jaren is het geen wedstrijd/tocht om gestrest de haven weer te bereiken. Er wordt ontspannen gezeild. Plezier is het hoofddoel. En daarom: Meedoen is belangrijker dan winnen en u bent na de tocht weer een belangrijke, leuke ervaring rijker.We starten zoals gebruikelijk om precies 12.00 uur

 

De eindtijd van de tocht / wedstrijd is zo gepland dat de zeilers gemakkelijk kunnen aansluiten bij de andere leden die vermoedelijk al op het terras van het restaurant zitten te genieten van een drankje. Tijdens barbecue later die avond, worden de resultaten bekend gemaakt van de wedstrijd/tocht en ook wat prijzen uitgereikt.

 

Het Diner

Zaterdag om een uur of vijf is het terras van Sailors Inn voor ons beschikbaar. Onder het genot van een drankje ontmoeten we elkaar en kunnen we even terugkijken op de gevaren tocht of op andere zeilervaringen. Technische vragen zijn niet verboden en als u nieuw bent is het een goede gelegenheid om met elkaar kennis te maken. We zullen u niet teleurstellen.

 

Het dinerbestaat dit jaar uit een geheel verzorgde barbecue.Vorig jaar is ons deze BBQ erg goed bevallen. De barbecue bestaat uit stokbrood met kruidenboter, diverse salades, verschillende sauzen en natuurlijk vlees en vis. Als dessert is er ijs. De medewerkers van het restaurant verzorgen de barbecue zodat wij ons kunnen concentreren op de gezelligheid en de onderlinge gesprekken.

 

Alles vindt plaats bij Sailors Inn op het terrein van de jachthaven.Voor de leden die met de auto komen is er een groot parkeerterrein. Het adres is: Oosterstrand 4, 8713 JS Hindeloopen (tel.: 0514-524545). Maar het is vaak nog erg mooi weer in september, dan kunt u natuurlijk met uw schip komen, ook al doet u niet met de wedstrijd mee.

 

De drankjes worden bijgehouden op een kaartje dat wordt aangereikt door Sailors Inn. Na afloop van de barbecue wordt u geacht de door u genuttigde drankjes af te rekenen in het restaurant.

 

Samenvatting:

  • Vrijdag 6 september middag, schepen verzamelen in de jachthaven Hindeloopen.

Om 19.30 uurverzamelen de deelnemers in restaurant de Sailors-Inn voor de informatie over de tocht. Gewoon komen voor de gezelligheid is ook prima.

  • Zaterdag 7 september 12.00 uur start van de 4 uurs tocht op het IJsselmeer.
  • Zaterdag 7 september vanaf ± 17.00 verzamelen op terras voor de borrel (eigen kosten)

Zaterdag 7 september vanaf ±19.00 uur barbecue. Ergens tijdens de maaltijd zal een moment worden ingeruimd om de prijzen van de tocht/wedstrijd uit te reiken.

  • Zondag 8 september; alle schepen weer naar hun thuishavens.

 

De  eigenaresse van Sailors Inn , Jantje Haagsma, doet er alles aan om het ons naar de zin te maken.

Heeft u er zin in gekregen? Meldt u aan via het inschrijfformulier op de website!

Ook graag eventuele dieetwensen op het inschrijfformulier vermelden.

 

Wilt u ook meedoen aan de wedstrijd/tocht? Geef het aan op het inschrijfformulier. We vragen iets meer gegevens van uw schip, maar dat is nodig voor de berekening van uw handicap en voor de havenmeester. Bij aankomst: zeg de havenmeester dat u van de IFC (Friendshipclub) bent. Hij probeert ons zo veel mogelijk bij elkaar te leggen en hijs de clubvlag in het bakboordswant!

 

Kosten:

Koffie met oranjekoek € 5,00 p.p.

Barbecue € 31,00 p.p.

Havengelden en drankjes zijn voor eigen rekening. Zelf afrekenen dus a.u.b.

 

Ligplaats.

Indien u een ligplaats wilt, dan  kunt u dit op het inschrijfformulier aangeven. Bij aankomst even bij het havenkantoor aanleggen en vertellen dat u van de IFC bent. U krijgt dan uw box nummer te horen en kunt direct uw liggeld betalen.

 

MELDT U AAN VIA DE WEBSITE VOOR 23 AUGUSTUS 2019!

 

Contactpersonen tijdens het evenement:

Gerard Daniels: 06-10157427

Herman Hemerik: 06-51080444

 

 INSCHRIJFFORMULIER NAJAARSEVENEMENT IFC 2019

[Form INSCHRIJFNAJAAR2019 not found!]