Afdrukken

Introductie
Henk de Jong heeft als meteoroloog bij het KNMI in verschillende vakgebieden gewerkt ten behoeve van de luchtvaart, zeevaart, grote waterstaatswerken en publieksvoorlichting.

Er zijn mensen die door jarenlange observatie van de weersverschijnselen zelf een prima beeld hebben van het weer op korte termijn. Dat zijn vooral boeren, molenaars, schippers en ervaren zeilers. Meteorologie is echter niet een kwestie van één blik op de lucht werpen en vervolgens weten hoe de komende dagen er uit zullen gaan zien. Meteorologie is een vakgebied gebaseerd op wis- en natuurkunde  en vergt vele jaren studie en ervaring.

Het doel van Henk is om zeilers meer inzicht te geven in het ontstaan van het weer, de processen die daarbij spelen en het behandelen van de kenmerkende weersystemen. Dit vormt een basis voor degene die meer over het weer wil weten. Het herkennen van de fenomenen en die leren inpassen in het totale weerbeeld, is een belangrijke stap in het interpreteren van weerkaarten en op termijn het maken van een eigen weersverwachting.

Georganiseerd door de Internationale Friendship Club (IFC) en open voor leden van de WSV Hoorn

De lezing wordt afgesloten rond 16.00 met een gezellig samenzijn aan de bar van de WSV Hoorn waarbij de drankjes voor eigen rekening zijn.

Wanneer?      Zaterdag 16 februari 2019, Aanvang13.30 uur

Waar?            WSV Hoorn,  Julianapark 1, 1621 MR, HOORN (0229-213540)

Aanmelden!      Via E-mail:         
Mobiel:                06-10157427

 

Vermeld bij de aanmelding: naam,  aantal deelnemers, mail adres en telefoonnummer!

 [Form INSCHRIJFHOORN not found!]

Hits: 5599