IJmuiden –Lowestoft- IJmuiden 2018

 Dit jaar gaan we het weer eens proberen om als vereniging op en neer Lowestoft te varen. Aangezien het weer hierbij heel bepalend is hebben we besloten hiervoor 2 opeenvolgende  weekenden te kiezen. De keuze wordt gezamenlijk gemaakt. Met het weer heb je 50% kans dat het niet door gaat wat betekent dat als het de eerste van de 2 weekenden niet kan doorgaan, er nog een tweede aansluitend weekend is om het alsnog te proberen. Dan is er weer 50% kans dat het niet door gaat, maar door het van twee weekenden af te laten hangen is er zo’n 75% kans dat het wel doorgaat. Dit is natuurlijk allemaal iets voor de wiskundigen en Henk de Jong, natuurlijk gaat het door. Daarbij is er gekozen voor de periode met de langste dag wat voor sommigen ook weer drempel verlagend werkt plus dat er in die periode van het jaar al weer aangename temperaturen te verwachten zijn. Al met al wordt het dan heel verleidelijk om het dan eens te proberen voor degene die het nog nooit hebben gedaan en voor anderen om het nog eens te doen.

In het geval van de keuze om het eerste weekend te vertrekken is het de bedoeling is om in de avond, nacht of vroege ochtend van 14 op 15 juni (donderdag op vrijdag) te vertrekken vanuit IJmuiden vervolgens ergens op de 15de aan te komen en daar dan de 16de (zaterdag) in Lowestoft door te brengen om vervolgens in de avond, nacht of vroege ochtend van 16 op 17 juni (zaterdag op zondag) terug te varen en dus om in de loop van zondag weer in Nederland terug te komen. De vroege ochtend (tussen 03:00 en 04:00) heeft de voorkeur om daarmee zo optimaal mogelijk van het daglicht te kunnen profiteren. Wanneer te vertrekken zal uiteindelijk afhangen van het weer en worden afgestemd met de deelnemers aan deze tocht. Hiervoor wordt er in de week voorafgaand aan het weekend een app groep aanmaken waarbinnen we met elkaar over dit onderwerp kunnen communiceren.

Een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid en evenals het uiteindelijk besluit om wel of niet uit te varen. Er zijn naar de vereniging toe geen kosten aan verbonden, ieder voor zich. Wel is er het advies om je paspoort of ID kaart bij je te hebben evenals een Engels vlaggetje. Degene die van deze groepsovertocht gebruik wil maken om zo naar Engeland te varen en vervolgens daar langer te blijven zijn natuurlijk van harte welkom.

Graag uiterlijk 1 week van te voren aanmelden (voor 7 juni) via de website of direct. Voor het aanmelden en vragen kun je contact opnemen met Imko Vroom via de mail: vroom499@planet.nl of tel: 0653229314

 [Form INSCHRIJFLOWESTOFT2018 not found!]