Beste Friendshippers,

Het ziet er naar uit dat het Haring happen het eerste evenement wordt sinds begin 2020 wat we als vereniging weer mogen organiseren. De overtocht naar Lowestoft kan geen doorgang vinden omdat we als Nederlander niet welkom zijn in Engeland. Aan land gaan zit er niet in. Ook niet binnen de jachthaven. Dus het op en neer varen naar Engeland is daarmee komen te vervallen. Met welke Corona maatregelen we binnen Nederland rekening hebben te houden voor het weekend in Enkhuizen (Haring happen) is nu nog niet te zeggen. We gaan er van uit dat er nog steeds de gebruikelijke maatregelen (afstand houden, mondkapjes, handen ontsmetten) van kracht zullen zijn. Maar welke maatregelen er voor dat weekend nog gelden in een gelegenheid als de Kombuys om bij elkaar te komen is nu nog niet met zekerheid te zeggen. De eisen die gesteld worden aan een accommodatie als de Kombuys veranderen wekelijks. In overleg met de havenmeester is afgesproken deze bijeenkomst wel door te laten gaan en dat er t.z.t. gekeken gaat worden in welke vorm afhankelijk van de dan geldende corona maatregelen van toepassing voor Noord Holland. Weer even bij elkaar komen, bijpraten en iets leuks doen, dat is het idee bij dit weekend. Geen lange tocht maar een georganiseerde korte tocht met aansluitend een gemeenschappelijke avond. De accommodatie voor de gezellige avond is de Kombuys in de Buyshaven in Enkhuizen. Dit is ook de jachthaven waar we ons zullen gaan treffen. We varen de zaterdag naar Stavoren om daar een Haring te happen voor wie dat wil en dan weer terug. Altijd leuk om met een aantal boten zoiets te doen. Er ontstaat al heel snel iets wat lijkt op competitie. In ieder geval wordt er naar elkaar gekeken en later kan daar dan weer met elkaar over worden gesproken.

We verzamelen op vrijdagavond in de Buyshaven te Enkhuizen. Een ieder meld zich aan bij de havenmeester en zegt dat hij/zij deel uitmaken van de IFC club. De havenmeester is op de hoogte en zal een ieder een plaats toewijzen (zelf even bellen met de havenmeester (0630136854) als je er bijna bent en daarna naar hem toe gaan bij aankomst) waarop vervolgens individueel bij de havenmeester voor de komende 2 avonden kan worden afgerekend.

Het eten die vrijdagavond is aan de schepen afzonderlijk te regelen.

Om 20:00 is er een soort van palaver in de Kombuys (op het jachthaventerrein). Dan wordt er gesproken over het weer, wie er wel of niet meegaat, etc. Voor degene die er de vrijdag niet bij kunnen zijn, maar wel de rest van het weekend samen in Enkhuizen willen doorbrengen, geen probleem. Even bellen en/of gewoon naar Stavoren varen en daar aansluiten om samen vanuit Stavoren naar Enkhuizen te varen.

Bij terugkomst van de tocht naar Stavoren is er de door ons zelf gecreëerde gezelligheid in en om de Kombuys. Vanaf 18:00 wordt er een begin gemaakt met de gezamenlijke barbecue en de bijbehorende etenswaren / drinken.

Zondag vaart een ieder weer terug naar de thuishaven.

Kosten: aangezien het de bedoeling is dat iedereen z’n eigen eten / hapjes en drinken meeneemt (al dan niet met anderen te delen) beperken de kosten zich tot het liggeld en eventueel wat kooltjes voor op de barbecue. De barbecue zelf is al aanwezig bij de Kombuys.

Op de Jachthaven is het in de Kombuys als volgt geregeld. Er staat een koelkast met daarin bier, wijn en frisdrank. Op de deur van de koelkast zit een prijslijst, op de bar staat een kistje met een gleuf waar het geld van hetgeen genuttigd wordt gedeponeerd kan worden. Alles gaat op goed vertrouwen (waar vind je nog zoiets). De havenmeester is aanwezig tot 20:00 uur en daarna kan er via de loopdeur van het terrein naar de stad gelopen worden. Er zijn fietsen op de jachthaven die vrij gebruikt kunnen worden voor het doen van boodschappen. Voor dit weekend ( zaterdag) is de Kombuys voor ons gereserveerd, zodat we gezellig onder elkaar kunnen zijn. Er zijn stoelen en tafels aanwezig en ook borden, bekers, bestek, etc .

Op naar een mooi IFC weekend in juni.

Wat: Haring Happen in Stavoren

Wanneer: weekend van 26 en 27 juni.

Waar: Buyshaven Enkhuizen

Kosten: Van te voren niets en verder zelf afrekenen in de jachthaven.

Opgeven voor: 21 juni       via de website www.friendshipclub.nl

Voor vragen kun je terecht bij: Imko Vroom (vroom499@planet.nl – 0653229314)

 

Aankomen op zaterdag 26 juni?

Voor degenen die er niet vanaf vrijdagavond er al bij kunnen zijn bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om op zaterdag aan te komen om dan alsnog de barbecue mee te maken. Dit dan wel graag vermelden in de aanmelding via de mail of telefonisch doorgeven.

 

Vlees zelf meenemen of laten bezorgen?

Er bestaat de mogelijkheid om het vlees te laten bezorgen door een lokale slager. Arnold Fokker heeft aangeboden dit te willen regelen voor een ieder die daar gebruik van wil maken (wie weet ook weer een luxe barbecue pakket ALL-inclusief voor een bedrag van ca 20 Euro, zoals ook een voorgaand jaar). Wel is het belangrijk dat dit uiterlijk 1a2 weken van tevoren wordt doorgegeven bij Arnold Fokker. Voor vragen hierover graag direct contact opnemen met Arnold Fokker te bereiken via tel: 06-27444859 en/of mail: ariefokker@hetnet.nl

 

NB: Los van de geldende corona maatregelen hebben we als bestuur besloten dat we aan iedereen die komt, willen vragen vooraf een zelftest te doen. Want het devies blijft, beter safe dan sorry.

 

Inschrijfformulier Haringhappen 2021

Powered by BreezingForms