Hemelvaartstocht 2019:  Waddentocht Makkum - Texel - Enkhuizen.
Donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni.

Volgens traditie maken wij met Hemelvaart onze tocht over de Wadden. Ooit was deze tocht bedoeld, om min of meer begeleid, ervaring op te doen met het varen op getijden water. Door het groeien van de zeilervaringen, is de Waddentocht nu meer een oergezellige meerdaagse zeilonderneming.

Maar nog steeds bereiden we donderdagavond de tochtplanning gezamenlijk voor onder het genot van een kopje koffie in Hotel Prins in Makkum. Hoewel elke schipper verantwoordelijk is voor de eigen veiligheid, houden wij elkaar wel in de gaten en is er tijdens de tocht de mogelijkheid om met elkaar te communiceren. Wij maken de tocht in groepsverband, en huldigen het principe van samen uit, samen thuis.

Ook dit jaar gaan we weer naar Texel, maar dit keer gaan we naar de Buyshaven in Enkhuizen. We sluiten in Enkhuizen de tocht weer af met een diner.

We hebben de havens in Makkum en Enkhuizen (Buyshaven) kunnen reserveren. Maar Texel doet helaas niet aan reserveren maar we hebben de toezegging dat zij hun uiterste best zullen doen ons van een plekje te voorzien. Net als vorig jaar willen we vroeg vertrekken we komen dan bij Oudeschild aan als de ebstroom nog stevig doorstaat. Daarmee hopen we de schepen voor te blijven die via Den Oever rond doodtij naar Texel komen. We gaan er dan ook vanuit dat er op deze wijze, net als vorig jaar, voldoende plek beschikbaar zal zijn.

Programma:

Donderdag 30 mei. Verzamelen donderdag in de gemeentelijke haven van Makkum. Daar liggen wij achteraan, tegenover de grote loods schepenloods, tegen de dorpskern aan.  Houden wij daar onze steigerborrel en daarna om 20.00 uur starten wij ons palaver in Hotel De Prins. Hier bespreken wij de te varen routes van de komende dagen.

Vrijdag 31 mei. We zeilen we het traject Makkum – Texel. Op Texel houden wij weer, in de vooravond, onze facultatieve wandeltocht. Dit jaar een wat kortere versie langs de Tuunwallen.

Zaterdag 1 juni. zeilen we het traject Texel - Enkhuizen. In Enkhuizen worden wij rond 19.00 verwacht in Restaurant de Proeftuin om te genieten van de verfijnde Aziatische keuken.

Zondag 2 juni. zal een ieder, op de eigen tijd en wijze,weer naar elders vertrekken.

Kosten:
Palaver: 2x Koffie met cake € 5,00 p.p.
Diner inclusief Frisdrank, Bier en wijn  € 30,00 p.p. Een kindermenu is eventueel ter plekke zelf te bestellen.
Let op:Havengelden zijn voor eigen rekening. Betaal de havengelden voor Makkum donderdag op tijd want we vertrekken de volgende dag al vroeg.

Inschrijven: zie het formulier hieronder.

Contactpersonen tijdens het evenement:
Jeroen  Haagsman: 06-53401381
Gerard Daniels: 06-10157427

[Form INSCHRIJFHEMELVRT2019 not found!]