Najaarsbijeenkomst IFC op 7/8/9 september 2018 in Hindeloopen

 

Dit evenement heeft voor elk wat wils. Lekker met elkaar praten, vakantie verhalen uitwisselen en voor de liefhebbers ook varen natuurlijk. Voor nieuwe leden ook een goed moment om met de IFC kennis te maken. Dat alles doen we in Hindeloopen bij Sailors Inn. Met het restaurant hebben we al vele jaren een uitstekende relatie en ook in de jachthaven kunnen we altijd prima terecht tijdens dit evenement.

Voor de vele liefhebbers bestaat het varen uit een tocht of wedstrijd, die maar 4 uur duurt en zaterdags om 12.00 uur wordt gevaren.

Het zeilweekend begint voor de liefhebbers en schepen die aan de tocht meedoen met een palaver op vrijdagavond 7 september. De schepen verzamelen zich in de namiddag in de jachthaven van Hindeloopen.

Om 19.30 uur worden de deelnemers in het restaurant Sailors Inn verwacht voor de tocht/ wedstrijd-bespreking (uitleg) en de uitreiking van informatie over o.a. de mogelijk te varen rakken. Tevens een goed moment om al dan niet uw tactiek door te nemen. Vragen daarover stellen mag ook.

Voor alle aanwezigen is er twee keer koffie of thee met oranjekoek, het Friese nationale gebak.

Ook IFC-ers die niet van plan zijn aan de tocht / wedstrijd mee te doen maar wel in Hindeloopen zijn kunnen aanschuiven natuurlijk. Hoe meer zielen……………….

 

De Wedstrijd

Op zaterdag 8 september is er de wedstrijd/tocht voor de liefhebbers. De wedstrijd wordt zoals gebruikelijk op handicap (SW-cijfers) gevaren, iedereen heeft gelijke kansen. Daarbij is het de bedoeling dat elk schip in vier uur zoveel mogelijk mijlen zeilt in een zelf gekozen route voor de Friese kust, maar wel binnen de beperkingen van de boeien die meedoen. Het is geen wedstrijd/tocht om gestrest de haven weer te bereiken. Er wordt ontspannen gezeild.

Meedoen is belangrijker dan winnen, en u bent na de tocht weer een belangrijke, leuke ervaring rijker. We starten zoals gebruikelijk om precies 12.00 uur

 

De eindtijd van de tocht / wedstrijd is zo gepland dat de zeilers gemakkelijk kunnen aansluiten bij de andere leden die vermoedelijk al op het terras van het restaurant zitten te genieten van een drankje. Tijdens barbecue later die avond, worden de resultaten bekend gemaakt van de wedstrijd/tocht en ook wat prijzen uitgereikt. We kennen geen vaste winnaars!

 

Het Diner

Zaterdag om een uur of vijf is het terras van Sailors Inn voor ons beschikbaar. Onder het genot van een drankje ontmoeten we elkaar en kunnen we even terugkijken op de gevaren tocht of op andere zeilervaringen. Technische vragen zijn niet verboden en als u nieuw bent is het een goede gelegeheid om met elkaar kennis te maken. We zullen u niet teleurstellen.

 

Het diner bestaat dit jaar uit een geheel verzorgde barbecue. De barbecue bestaat uit stokbrood met kruidenboter, diverse salades, verschillende sauzen en natuurlijk vlees en vis. Als dessert is er ijs. De medewerkers van het restaurant verzorgen de barbecue zodat wij ons kunnen concentreren op de gezelligheid en de onderlinge gesprekken.

 

Alles vindt plaats bij Sailors Inn op het terrein van de jachthaven. Voor de leden die met de auto komen is er een groot parkeerterrein. Het adres is: Oosterstrand 4, 8713 JS  Hindeloopen (tel.: 0514-524545). Maar het is vaak nog erg mooi weer in september, dan kunt u natuurlijk met uw schip komen, ook al doet u niet met de wedstrijd mee.

 

De drankjes worden bijgehouden op een kaartje dat wordt aangereikt door Sailors Inn. Na afloop van de barbecue wordt u geacht de door u genuttigde drankjes af te rekenen in het restaurant.

 

Samenvatting:

  • Vrijdag 7 september middag, schepen verzamelen in de jachthaven Hindeloopen.

Om 19.30 uur verzamelen de deelnemers in restaurant de Sailors-Inn voor de informatie over de tocht. Gewoon komen voor de gezelligheid is ook prima.

  • Zaterdag 8 september 12.00 uur start van de 4 uurs tocht op het IJsselmeer.
  • Zaterdag 8 september ± 17.00 verzamelen op terras voor de borrel ( eigen kosten)

Zaterdag 8 september ±19.00 uur barbecue. Ergens tijdens de maaltijd zal een moment worden ingeruimd om de prijzen van de tocht/wedstrijd uit te reiken.

  • Zondag 9 september; alle schepen weer naar hun thuishavens.

De  eigenaresse van Sailors Inn , Jantje Haagsma, doet er alles aan om het ons naar de zin te maken.

Heeft u er zin in gekregen? Vul dan het bijgevoegde inschrijfformulier, via de website kan dit ook!

Ook graag eventuele dieetwensen op het inschrijfformulier vermelden.

Wilt u ook meedoen aan de wedstrijd/tocht? Geef het aan op het inschrijfformulier. We vragen iets meer gegevens van uw schip, maar dat is nodig voor de berekening van uw handicap en de havenmeester. Bij aankomst: zeg de havenmeester dat u van de IFC (Friendshipclub) bent. Hij probeert ons zo veel mogelijk bij elkaar te leggen en hijs de clubvlag in het bakboordswant!

Kosten:

Koffie met oranjekoek € 5,00 p.p.

Barbecue € 31,00 p.p.

Liggelden en drankjes voor eigen rekening.

Havengelden en drankjes zijn voor eigen rekening. Zelf afrekenen dus a.u.b.

Ligplaats.

Indien u een ligplaats wilt, dan  kunt u dit op het inschrijfformulier aangeven. Bij aankomst even bij het havenkantoor aanleggen en vertellen dat u van de IFC bent. U krijgt dan uw box nummer te horen en kunt direct uw liggeld betalen.

Contactpersonen tijdens het evenement: Gerard Daniels: 06-10157427, Herman Hemerik: 06-51080444

S.V.P  VUL HET INSCHRIJFFORMULIER IN VOOR 24 AUGUSTUS 2018!

[Form INSCHRIJFNAJAAR2018 not found!]