We maken weer een rondje Noord-Holland.

Op vrijdag 30 maart verzamelen we in Enkhuizen (de Compagniehaven). Zaterdag vertrekken we vroeg maar niet te vroeg richting Den Oever om daar door de sluis te gaan en de weg te vervolgen naar Den Helder. 's Avonds proberen we gezamenlijk te dineren in het nabijgelegen restaurant bij de veerhaven.

Op 1e Paasdag 1 april gaan met z'n allen richting IJmuiden. In Den Helder wordt bekend gemaakt hoe vroeg we vertrekken.
Na aankomst in IJmuiden varen we door naar de haven van Buitenhuizen: door de brug in Zijkanaal C en gelijk zie je jachthaven IJmond.

Ook daar proberen we weer een gezamenlijke maaltijd te organiseren, dit maal een stuk eenvoudiger restaurant, maar misschien wel net zo lekker en gezellig.

De tweede Paasdag, inmiddels 2 april, is bedoeld om allen weer de thuishaven te bereiken.

Er zijn aan deze tocht geen extra kosten aan de IFC verbonden omdat iedereen zelf het havengeld betaald.

 

Verslagje

Met een vroege Pasen en een late winter was de boot klaar maken een koude bedoening. Desondanks bleek zonnebrand geen overbodige luxe op de eerste vrijdag richting Enkhuizen. De maaltijd met winterkost paste bij het weertype.Op zaterdag vertrokken de Cascade, Sigmagic en de Ianassa al om 8 uur richting Den Oever. Aan motoren viel niet te ontkomen, maar later kwam er weer wat winde zodat  vanaf Den Oever naar Den Helder kon worden gezeild.Daar was het vaarseizoen nog niet begonnen, geen andere boten en betalen via de enveloppe in de bus. Na een heerlijk dineetje en een droge terugwandeling ging het 's nachts weer regenen.De volgende dag was het bij het vertrek nog niet opgehouden, en de beloofde wind (4 Bft.) bleek te weinig om motorsailend IJmuiden te bereiken. Daar vlakbij gekomen kwam de noordenwind wel doorzetten, te laat om nog de zeilen te hijsen en te koud om nog langer op de Noordzee te zijn.Gezamenlijk naar Zijkanaal C was geen optie nu de frituur al om 18.00 werd uitgezet. En andere mogelijkheden waren ook niet aanwezig zodat ieder maar zijns weegs ging. Ondanks dat wordt teruggekeken op een geslaagd weekeindje en de gedachte dat Pasen volgend jaar enkele weken later valt werkte verheugend.