Najaarsbijeenkomst IFC op 8/9 september 2017 in Hindeloopen

Op dit evenement kunnen we met elkaar kennismaken, elkaar weerzien en ons vakantieverhaal uitwisselen, of de ander die vraag voorleggen die we al een tijdje willen stellen maar toch vergeten zijn; dit alles op het knusse terras in de haven van Hindeloopen, en natuurlijk daarna een dineetje in onze eigen ruimte, zou ik bijna zeggen. Voor de vele liefhebbers is er ook een tocht of wedstrijd, die maar 4 uur duurt en zaterdags om 12.00 uur wordt gevaren.

Zaterdag om een uur of vijf is het terras van Sailor’s Inn voor ons beschikbaar. Het is overdekt en dus hopen we op zon en schaduw. Onder het genot van een drankje ontmoeten we elkaar en kunnen we even terugkijken op onze vakanties. Technische vragen zijn niet verboden en als u nieuw bent is het een goede gelegenheid om met elkaar kennis te maken. We zullen u niet teleurstellen.

Voor de liefhebbers (oude en nieuwe!) wordt er zaterdag een tocht of wedstrijd gevaren, kies hoe u het wilt noemen, waar in 4 uur tijd zoveel mogelijk mijlen worden gevaren via een zelf gekozen route voor de Friese kust, maar wel binnen de beperkingen van de boeien die meedoen. We starten daarmee om 12.00 uur. Na de tocht sluiten we aan bij de rest op het terras.

Het afsluitende diner vindt plaats bij Sailor’s Inn op het terrein van de jachthaven, makkelijk toch. Voor de leden die met de auto komen is er een groot parkeerterrein. Het adres is: Oosterstrand 4, 8713 JS  Hindeloopen (tel.: 0514-524545). Maar het is vaak nog erg mooi weer in september, dan kunt u natuurlijk met uw schip komen, ook al doet u niet met de wedstrijd mee.

Vanaf 17.00 uur wordt u verwacht op het terras van het restaurant, waar we een glaasje zullen drinken (voor eigen rekening) en om 19.00 uur gaan we aan tafel voor een goed verzorgd diner. In kwaliteit zijn we daar nog nooit teleurgesteld. Ergens tussen de gangen door zal een klein moment worden ingeruimd om de prijzen van de tocht/wedstrijd uit te reiken.

Voor het drie gangen diner vragen wij u vooraf uw keuzes te maken en deze aan te geven op het inschrijfformulier.

Wij starten met soep: mosterdsoep of uiensoep.

Het hoofdgerecht bestaat uit:Vis: schol of sliptongetjes.

Vlees: sparerib of schnitzel. Vegetarisch: loempia’s.

Wij sluiten af met ijs met slagroom.

 

De Wedstrijd

Naast het diner is er op zaterdag 9 september ook een wedstrijd/tocht voor de liefhebbers. De wedstrijd wordt zoals gebruikelijk op handicap (SW-cijfers) gevaren, iedereen heeft gelijke kansen. Daarbij is het de bedoeling dat elk schip in vier uur zoveel mogelijk mijlen zeilt. Het is geen wedstrijd/tocht om gestresst de haven weer te bereiken. Er wordt ontspannen gezeild.

Meedoen is belangrijker dan winnen, en u bent na de tocht weer een belangrijke, leuke ervaring rijker.

Voor de wedstrijd verzamelen we al op vrijdag 8 september in Jachthaven Hindeloopen.

Om 19.30 uur worden de deelnemers in het restaurant Sailor’s Inn verwacht voor de tocht/wedstrijd-bespreking (uitleg) en de uitreiking van informatie o.a. de mogelijk te varen rakken. Tevens een goed moment om al dan niet uw tactiek door te nemen. Vragen daarover stellen mag ook.

We hebben per persoon op twee keer koffie of thee met koek gerekend.

Zaterdag 9 september varen wij de wedstrijd. We starten zoals gebruikelijk om precies 12.00 uur

De eindtijd is zo gepland dat de zeilers gemakkelijk kunnen aansluiten bij de andere leden die vermoedelijk al op het terras van het restaurant zitten te genieten. Tijdens het diner worden de wedstrijd/tocht resultaten bekend gemaakt en ook wat prijzen uitgereikt. We kennen geen vaste winnaars!

Wilt u ook meedoen aan de wedstrijd/tocht? Geef het aan op het inschrijfformulier. We vragen iets meer gegevens van uw schip, maar dat is nodig voor de berekening van uw handicap en de havenmeester. Bij aankomst: zeg de havenmeester dat u van de IFC (Friendshipclub) bent. Hij probeert ons zo veel mogelijk bij elkaar te leggen en hijs de clubvlag in het bakboordswant!

Havengelden en drankjes zijn voor eigen rekening. Zelf afrekenen dus a.u.b.

 

Heeft u er zin in gekregen? Vul dan het bijgevoegde inschrijfformulier, via de website kan dit ook!  

S.V.P  VUL UW INSCHRIJFFORMULIER IN VOOR 22 AUGUSTUS!

[Form INSCHRIJFNAJAAR2017 not found!]