IFC for those who enjoy sailing with a Friendship

Select your language

Bezoek aan de zeesluizen van IJmuiden

Op 21 november 2021 brengen we een bezoek aan de zeesluizen in IJmuiden. Alle leden zijn uitgenodigd. Er is de laatste jaren veel gebeurd aan de grootste sluizen ter wereld. Dat maakt het interessant om hun verhaal daarbij eens te horen. Het bezoek is niet gratis, maar daar zit van alles in wat u er voor terugkrijgt. Het belooft een leerzame dag te worden. Zie voor meer informatie over dit bezoek op de evenementen-pagina. Daar kunt u ook inschrijven.

 
Barbecue in Enkhuizen

In het weekend van 23 en 24 oktober 2021 gaan we naar Enkhuizen om te barbecuen. We hebben het meer gedaan en we vinden het leuk. De lol zit hem niet alleen in het barbecuen maar natuurlijk ook in het daarna toe varen en het gezellig samenzijn. Lukt het varen niet? U mag ook met de auto komen. Lees meer op de evenementen-pagina, waar u zich ook kan inschrijven.

 

Eindelijk: ons eerste evenement

Nu (11 september 2021) kunnen we stellen dat het tij is gekeerd! Op deze datum hebben we ons eerste evenement van dit jaar kunnen houden. En ... niet zomaar een: we hebben ons 9e lustrum nog in het juiste jaar kunnen vieren! 45 jaar lang deden we dat altijd in het voorjaar tegelijk met onze algemene ledenvergadering. En nu dus wat later, het was in meerdere opzichten een FEEST!

Niet alleen bestaan we 45 jaar, maar oh wat waren we allemaal blij om elkaar weer te ontmoeten. Het heeft zeker bijgedragen aan de feestvreugde.
De locatie bleek een uitstekende keuze: Loetje aan het IJ. In de bovenzaal hadden we een prachtig uitzicht op de haven van Amsterdam Marina, waar een divers aantal Friendships lagen van leden die met de boot gekomen waren. Broederlijk naast elkaar een Friendship 22 en een Friendship 38.

We mochten ze allemaal bezoeken na de ledenvergadering (eindelijk weer eens gehouden!) en de aansluitende lunch.

Het zat allemaal echt mee, want al tijdens de ledenvergadering kwam langzaam het zonnetje erbij. De vergadering was snel en zeker niet langdradig en de lunch was prima verzorgd. Dat mocht ook wel want later in de middag was een boottocht gepland door Amsterdam. Met twee omgekatte tjalken uit de 19e eeuw was de groep (vanwege de corona) prima verdeeld. Stuurmanskunst was vereist want de doorgangen in de bocht waren soms erg krap. Hoe we precies gevaren zijn weet ik niet meer, want ook op het water kun je verdwalen en gedesoriënteerd zijn. We deden er twee uur over, met een paar drankjes natuurlijk, en er was een toilet aan boord.

Teruggekeerd bij Loetje gingen we pas echt aan de borrel, zoals dat heet. Met een bittergarnituurtje erbij. Dat ging onmerkbaar over in het wijntje bij het diner. Loetje staat bekend om zijn biefstuk en dat hebben de meesten ook gegeten. Het was prima in orde. De gewone biefstuk, de biefstuk Bali (met een sambaljustje) of de tonijnbiefstuk: het was genieten. Al etend en pratend en luisterend ging het toch snel voorbij, en de vermoeidheid ging ook een rol spelen. Het werd tijd om naar huis te gaan. Maar niet met lege handen! Iedere boot kreeg een gave rugzak mee met een karakteristieke opdruk van de Friendship Club. Alweer een moment om met groot plezier op terug te kijken. En zo hebben WIJ er velen!

 

In tijden van corona.

We hebben al in het begin van het jaar een planning gemaakt van de dit jaar te organiseren evenementen. Zie de evenementenpagina.
Maar realisme weerhield ons ervan dit al uitgebreid naar de leden te communiceren. Nu hebben we het wel gedaan in de veronderstelling dat er een moment komt dat een evenement wel weer kan.

Natuurlijk zijn we sterk afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, die we zullen volgen. Want we willen wel verantwoord bezig zijn.
Zodra het kan hoort u van ons. Hetzij via ons clubblad, de Friendship Flitsen, of hetzij via onze emailing. Dus zorg ervoor dat wij over een correct emailadres van u beschikken.

We gaan er zeker vanuit dat op enig moment we toch weer een evenement kunnen laten doorgaan.