IFC for those who enjoy sailing with a Friendship

Select your language

Najaarsbijeenkomst IFC op 4/5/6/ september 2020 in Hindeloopen

Helaas, het evenement gaat niet door vanwege de coronacrises. Alle leden hebben een email gekregen.

 

Zoals u wellicht al in de Mailing / peiling hebt kunnen lezen zijn we druk met het organiseren van de najaarsbijeenkomst. We zijn heel blij dat we dit evenement toch kunnen houden. Gezien de Corona crisis is de organisatie van dit evenement gebonden aan nogal wat regels. Die regels liggen vast en zijn niet oprekbaar en worden ingegeven door de regels van de overheid en de manier waarop Sailors Inn in Hindeloopen daar mee omgaat. Dit heeft natuurlijk een grote organisatorische component.

Hieronder de regels waaronder we het najaarsevenement mogen / kunnen organiseren:

 • Vanaf 1 juli mogen er, de anderhalve meter in acht nemend,  100 mensen binnen in een restaurant  zitten. ( totale capaciteit restaurant dus niet alleen IFC).
 • Buiten is dat niet gelimiteerd tot een maximaal aantal, mits iedereen zit aan een tafel en de anderhalve meter tussen huishoudens in acht wordt genomen bij de opstelling van de tafels. Maximaal 2 personen mogen naast elkaar aan tafel zitten zonder deze afstand.
 • Er moet een gezondheidscheck gedaan worden middels enkele vragen

We kunnen dus met elkaar iets organiseren (binnen/buiten of een combi daarvan) mits iedereen zitplaatsen heeft. Er kunnen bij Sailors Inn 4 personen (2 huishoudens) aan 1 grotere tafel. De tafels worden breder neergezet waardoor we met anderhalve meter afstand toch tegenover elkaar kunnen zitten aan dezelfde tafel.

Tussen gangen door wisselen van tafel kan, mits 2 personen vast aan een tafel blijven zitten en de 2 anderen doorschuiven. Tafels en attributen dienen dan tussendoor te worden gereinigd met speciale vloeistof en papieren doeken.

 

Programma in het kort:

Vrijdag  4 september

 • Vrijdag 6 september middag, schepen verzamelen in de jachthaven van Hindeloopen.
 • 19.30 uur: Palaver in restaurant met koffie/thee en en oranjekoek geserveerd aan tafels. (zie boven)

Zaterdag 5 september

 • 12.00 uur: 4 uurs tocht / wedstrijd op het IJsselmeer.
 • Borrel wordt niet centraal Dus even wat drinken op het eigen schip.
 • 19.00 uur: Diner in het restaurant, zittend aan tafels (zie boven)
 • Tijdens diner: Prijsuitreiking in het restaurant, zittend aan tafels. (zie boven)

Zondag 6 september:

 • Alle schepen weer naar hun thuishavens.

Het is mogelijk een ligplaats in de jachthaven te reserveren. U kunt dit op het inschrijfformulier aangeven.

 

 Concreet:

 • Voor binnenkomst in het restaurant wordt u gevraagd over uw gezondheidstoestand.
 • Ik kom niet als ik verkoudheidsklachten heb. Ik kom niet als ik vanwege een besmetting / verkoudheidsklachten van een lid van mijn gezin, ik niet met anderen contact zou moeten hebben.
 • Borrel niet georganiseerd dit jaar, te complex, te weinig mogelijkheden.
 • Maaltijd binnen, 4 personen zittend aan tafels met 1,5 meter afstand. Niet lopen naar andere tafels.
 • Mogelijkheid om door te schuiven tussen de gangen door mits schoonmaak / desinfecteren tussendoor.
 • Eten wordt per tafel van 4 personen rond gebracht, of per tafel opgehaald bij de kok, of eten wordt op schalen geserveerd per tafel.

 

Dan nu over het evenement zelf:

De najaarsbijeenkomst met de vier uurstocht heeft al een lange traditie binnen de IFC. Veel deelnemers komen hier jaarlijks naar toe en plannen hun zomervakantie zodanig dat ze op tijd terug zijn. Ook voor leden zonder (wedstrijd-) ervaring is het erg leuk om mee te doen. De ontspannen manier waarop we de tactiek voor het varen van deze tocht met elkaar delen maakt dat er veel te leren valt.

Verder heeft dit evenement voor elk wat wils. Lekker met elkaar praten, (vakantie) verhalen uitwisselen en voor de liefhebbers ook varen natuurlijk. Dat alles doen we in Hindeloopen bij Sailors Inn. Met het restaurant, dat dit jaar door de SkipsMaritiem / jachthaven Hindeloopen zelf wordt uitgebaat, hebben we al vele jaren een uitstekende relatie en ook in de jachthaven zelf kunnen we altijd prima terecht tijdens dit evenement.

Voor de vele liefhebbers bestaat het varen uit een tocht of wedstrijd en die zaterdags om 12.00 uur wordt gevaren.

Het zeilweekend begint voor de liefhebbers en schepen die aan de tocht meedoen met een palaver op vrijdagavond 4 september. De schepen verzamelen zich in de namiddag in de jachthaven van Hindeloopen.

Om 19.30 uur worden de deelnemers in het restaurant Sailors Inn verwacht voor de tocht/wedstrijd-bespreking (uitleg) en de uitreiking van informatie over de wedstrijd. Voor alle aanwezigen is er twee keer koffie of thee met oranjekoek, het Friese nationale gebak.

Ook IFC-ers die niet van plan zijn aan de tocht / wedstrijd mee te doen maar wel in Hindeloopen zijn kunnen aanschuiven natuurlijk. Hoe meer zielen……………….

 

De Wedstrijd

Op zaterdag 5 september is er de wedstrijd/tocht voor de liefhebbers. De wedstrijd werd altijd op handicap (SW-cijfers) gevaren. De bedoeling was en is om voor iedereen gelijke kansen te creëren. Uw bestuur heeft vorig jaar de aanpak iets veranderd. Doel is om bepaalde typen schepen die nu voor de prijzen vaak niet mee kunnen doen een eerlijker kans te geven.

Uit voorgaande jaren is ook gebleken dat de prijzen in de regel bij de grotere schepen vielen. Daarom zijn we gaan nadenken hoe we de formule wat aan konden passen om meer gelijke kansen te geven. Voor dit jaar willen we het eens als volgt uitproberen:

 1. De schepen worden verdeeld in 2 groepen: kleine- en grote schepen. Voor iedere groep hebben we prijzen beschikbaar.
 2. Beide groepen zeilen een vast rakkenplan.
 3. Het rakkenplan bestaat vooral uit voor- en tegen windse koersen zodat het handicap cijfer beter tot zijn recht komt
 4. Kleine schepen vertrekken eerder en worden tijdens de wedstrijd ingehaald door de grotere schepen waardoor, zeker op de kruisrakken, tactiek m.b.t. voorrangregels belangrijk wordt.
 5. De inzet van “Oversized” zeilen (spinnaker, halfwinder Gennaker, code 0 enz) verhoogd de handicap.
 6. De startlijn ligt in de Wind en uiterlijk 5 minuten voor de start moet de motor uit staan.

 Verder informatie wordt tijdens de bijeenkomst op vrijdagavond uitgelegd en uitgedeeld.

Net als de voorgaande jaren is het geen wedstrijd/tocht om gestrest de haven weer te bereiken. Er wordt ontspannen gezeild. Plezier is het hoofddoel. En daarom: Meedoen is belangrijker dan winnen en u bent na de tocht weer een belangrijke, leuke ervaring rijker. We starten zoals gebruikelijk om precies 12.00 uur

De eindtijd van de tocht / wedstrijd is zo gepland dat de zeilers gemakkelijk kunnen aansluiten bij de andere leden die vermoedelijk in de haven zijn teruggekeerd.

 

Het Diner

Het diner bestaat dit jaar uit een geheel verzorgde maaltijd. Vanwege de lastiger omstandigheden, niet in het minst voor het restaurant, kunnen we nog geen details geven over de inhoud van het diner. Er zal na uw inschrijving per mail contact worden opgenomen omtrent uw voorkeuren ( vlees / vis/ vegetarisch/ dieetwensen.).

Alles vindt plaats bij Sailors Inn op het terrein van de jachthaven. Voor de leden die met de auto komen is er een groot parkeerterrein. Het adres is: Oosterstrand 4, 8713 JS Hindeloopen (tel.: 0514-524545). Maar het is vaak nog erg mooi weer in september, dan kunt u natuurlijk met uw schip komen, ook al doet u niet met de wedstrijd mee.

De drankjes worden bijgehouden op een kaartje dat wordt aangereikt door Sailors Inn. Na afloop van de maaltijd wordt u geacht de door u genuttigde drankjes zelf af te rekenen.

Restaurant Sailors Inn doet er alles aan om het ons naar de zin te maken.

Heeft u er zin in gekregen? Meldt u aan via het onderstaand inschrijfformulier.

Wilt u ook meedoen aan de wedstrijd/tocht? Geef het aan op het inschrijfformulier. We vragen iets meer gegevens van uw schip, maar dat is nodig voor de berekening van uw handicap en voor de havenmeester. Bij aankomst: zeg de havenmeester dat u van de IFC (Friendshipclub) bent. Hij probeert ons zo veel mogelijk bij elkaar te leggen en hijs de clubvlag in het bakboordswant!

 

Kosten:

2x Koffie/thee met oranjekoek € 6,00 p.p.

Maaltijd  € 30,00 p.p.

Havengelden en drankjes zijn voor eigen rekening. Zelf afrekenen dus a.u.b.

De prijzen liggen flink hoger vanwege de Corona crisis. Leveranciers hebben het moeilijk en verruimen daarom hun marges. Daarom betaalt de IFC een klein deel van de kosten p.p. Bovenstaande bedragen zijn de bedragen die u p.p. moet overmaken aan de penningmeester. ( zie inschrijfformulier op de website)

Ligplaats.

Indien u een ligplaats wilt, dan  kunt u dit op het inschrijfformulier aangeven. Bij aankomst even bij het havenkantoor aanleggen en vertellen dat u van de IFC bent. U krijgt dan uw box nummer te horen en kunt direct uw liggeld betalen.

MELDT U AAN VIA DE WEBSITE VOOR 7  AUGUSTUS 2020!

Late inschrijvingen kunnen vanwege de situatie niet worden gehonoreerd!

Contactpersonen tijdens het evenement:  Gerard Daniels: 06-10157427  Herman Hemerik: 06-51080444

 INSCHRIJFFORMULIER NAJAARSEVENEMENT IFC 2020