IFC for those who enjoy sailing with a Friendship

Select your language

Haring Happen - Puzzeltocht met afsluitende BBQ

Wanneer: Enkhuizen Buyshaven 9,10 en 11 juni 2023

Haring Happen is een tocht van Enkhuizen naar Stavoren en weer terug. Voor deze tocht krijgt u een aantal vaarinstructies mee voor de heenreis en een aantal maritieme quiz-vragen voor de terugreis. Uw navigatiekennis en vaardigheden zullen hierbij op de proef gesteld worden. Vrijwel alle vragen zijn in principe met behulp van parate kennis, actuele kaarten of boordbibliotheek te beantwoorden. Hulp zoeken via derden of via internet is onnodig - op zee is tenslotte ook geen bereik. Uw maritieme communicatie vaardigheden heeft u echter wel op een andere manier nodig.

Na aankomst in Stavoren (de binnenhaven/ gemeentehaven) gaan we op pad voor het happen van een harinkje bij de viskraam richting het spoor. De antwoorden op de quiz vragen worden bij aankomst direct ingenomen zodat speculatie over de goede antwoorden volop plaats kunnen vinden. Vlak voor de terugreis naar Enkhuizen wordt deel twee van de quiz uitgedeeld. De antwoorden worden bij aankomst in Enkhuizen weer direct ingeleverd bij de organisatie. Tijdens het opwarmen van de BBQ zullen de vragen en antwoorden, onder het genot van een drankje, worden doorgenomen en de winnaar worden benoemd c.q. via een maritieme Shoot-out worden bepaald.

Vorig jaar is het een geweldige tocht geworden. In een rechte lijn van Enkhuizen naar Stavoren en weer terug. Een mooi windje en prachtig weer zorgden voor een onvergetelijke tocht. Er was voldoende tijd om een haring te happen of iets anders te eten in Stavoren. Het mooie is, dat je dan in de binnenhaven van Stavoren een uur of anderhalf kunt liggen en net voordat de eersten die voor de overnachting binnen komen varen, weer onderweg bent naar Enkhuizen. Maar los van het zeilen is er dus vooral de gezelligheid bij het Haring happen en de BBQ op de zaterdagavond.

Haring Happen een goede reden om elkaar te ontmoeten voordat de vakanties beginnen!

We verzamelen op vrijdagavond in de Buyshaven te Enkhuizen. Een ieder meld zich aan bij de havenmeester en zegt dat hij/zij deel uitmaakt van de IFC club. De havenmeester is op de hoogte en zal een ieder een plaats toewijzen (zelf even bellen met de havenmeester (0630136854) als je er bijna bent of naar hem toe gaan bij aankomst) waarop vervolgens individueel bij de havenmeester voor de komende 2 avonden kan worden afgerekend.

Om 18:00 uur is er een palaver bij de Kombuys (op het jachthaventerrein). Dan wordt er gesproken over het weer, wie meegaat en verdere instructies. Degene die er de vrijdag niet bij kunnen zijn, kunnen zaterdag onderweg in Stavoren aansluiten of zelfs later bij de BBQ. Dit graag vermelden in de aanmelding, via de mail of telefonisch doorgeven zodat we daar rekening mee kunnen houden. Het is natuurlijk wel zo dat alleen deelnemers die in Enkhuizen starten zich kunnen kwalificeren voor de prestigieuze prijs.

Bij de terugkomst op de zaterdag in Enkhuizen is er de door ons zelf gecreëerde gezelligheid in de nabijheid van de Kombuys en wordt vanaf 18:00 er een begin gemaakt met de gezamenlijke BBQ waarbij ook de prijswinnaar wordt bekendgemaakt. Ja, de situatie met de Kombuys is dat deze momenteel vanwege ombouw gesloten is. Dus hopen we maar op mooi weer. Voor nood hebben we een party tent bij ons en in het ergste geval kunnen we schuilen onder het afdakje bij de fietsverhuur.

Zondag vaart een ieder weer terug naar de thuishaven.

++++ Bring Your Own +++

Het is de bedoeling is dat iedereen zijn eigen eten / hapjes en drinken meeneemt daarmee beperken de kosten zich tot het liggeld en eventueel wat kooltjes voor op de barbecue.  De barbecue zelf is aanwezig bij de Kombuys.

Aangezien we geen gebruik kunnen maken van de Kombuys, zullen we zelf moeten voorzien in alle eetgerei, (fris)drank en ook het koel houden ervan. Het is dit jaar niet anders. Volgens de laatste informatie zou de Kombuys een weekend later wel weer open zijn, maar daar hebben we nu niets aan. Wel zijn er tafels en banken aanwezig om gebruik van te maken.

De havenmeester is aanwezig tot 20:00 uur en daarna kan er via de loopdeur van het terrein naar de stad gelopen worden. Er zijn fietsen op de jachthaven die vrij gebruikt kunnen worden voor het doen van boodschappen.

+++ Op naar een mooi IFC weekend in juni +++

Wat: Haring Happen

Wanneer: 9, 10 en 11 juni

Waar: Buyshaven Enkhuizen

Kosten: van te voren niets en verder zelf afrekenen in de jachthaven.

Opgeven vóór:  7 juni   via de website www.friendshipclub.nl 

Voor vragen kun je terecht bij: Imko Vroom (vroom499@planet.nl – 0653229314),

of bij Jeroen Haagsman (Jeroenhaagsman@gmail.com 0653401381)