IFC for those who enjoy sailing with a Friendship

Select your language

--- Dit evenement gaat niet door ---

Nachttocht Pinksterweekend Stavoren, 27 mei – 28 mei 2023

Dit jaar hebben we een nieuw evenement opgenomen in het programma “een Nachttocht”. ’s Nachts zeilen is toch wel heel wat anders dan overdag. Spannend zeker als je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Ook wij kunnen ons nog herinneren dat we ’s nachts over het IJsselmeer of het Wad uitkeken en al die boeien zagen knipperen en ons af vroegen hoe dat zou zijn: ’s nachts varen. Als zeilvereniging wil je de leden graag in staat stellen de grenzen in groepsverband wat te verleggen. De Waddentocht met het Hemelvaartweekend, Rondje Noord-Holland met de Paasdagen zijn al evenementen om de eerste stappen op stromend- en open water te kunnen zetten. Nu is daar dus ook de Nachttocht bij gekomen.

We verzamelen zaterdag 27 mei in de Marina (Flevo Marina buitenhaven) in Stavoren. Ons lijkt het meest logische om die dag naar de haven te varen en een box te vragen aan de B-steiger en dan voor twee overnachtingen te reserveren. Als we dit doen, dan liggen we allemaal redelijk dicht bij elkaar in de buurt en is er geen discussie over waar weer naar terug te keren in het holst van de nacht. Het vertrek is gepland om 22.00 uur, maar daarvoor zullen we eerst nog een uitgebreid palaver organiseren zo rond een uur of acht. Hopelijk laten de weersomstandigheden het toe om dit gezamenlijk in de buitenlucht te doen, anders gaan de schippers van de deelnemende boten bij de organisatie aan boord.

Het plan is als volgt: vanuit Stavoren maken we dan een rondje met vaste route op het IJsselmeer om weer te eindigen in Stavoren. Op de route liggen veel boeien wat de navigatie in het donker interessant maakt. We starten met schemerlicht waardoor we even wat kunnen wennen, maar zullen daarna aangewezen zijn op de lichtjes van de boeien en onze instrumenten. Om de lichtkarakters van de boeien beter te leren herkennen, geven we alle deelnemers een routebeschrijving mee met alle lichtkenmerken van de boeien op de route. We houden ook ieder uur een marifoonrondje om te informeren naar ieders welzijn aan boord en ook om het slaapgevoel wat te doorbreken. We verwachten rond 02.00 uur ’s nachts weer aan te komen in de Marina. Daar drinken we nog een borrel voor wie dat wil en daarna kruipen we in de kooi. De volgende morgen op zondag 1e Pinksterdag willen we gezamenlijk ontbijten om de verhalen en ervaringen met elkaar te kunnen delen. Daarna gaat iedereen weer zijns weegs. Wij hopen op een grote deelname. Schrijf je in met het inschrijfformulier hieronder!

Ook al is het geheel zo georganiseerd dat we als organisatie vooraf geen reservering en kosten hebben te maken, is het toch wel prettig dat een ieder zich van te voren aanmeldt.

Voor vragen kun je terecht bij:
Gerard Daniels tel nr: 06-10 15 74 27 of via de mail: (gerard.daniels@online.nl), en bij
Imko Vroom tel: 06-53 22 93 14 of via de mail: (vroom499@planet.nl).

PS: wel graag duidelijk aangeven bij het reserveren voor een ligplaats dat je aan de B-steiger wilt liggen. Dit maakt het onderling contact een stuk makkelijker en daarmee ook de beleving van een gezamenlijk zeilevenement.