Datum 8, 9 en 10 juni.

We verzamelen op vrijdagavond 8 juni in de Buyshaven te Enkhuizen. Een ieder meldt zich aan bij de havenmeester en zegt dat hij/zij deel uitmaakt van de IFC club. De havenmeester is op de hoogte en zal een ieder een plaats toewijzen waarop vervolgens individueel bij de havenmeester voor de komende 2 avonden kan worden afgerekend.

Het eten die avond is aan de schepen afzonderlijk te regelen.

Om 20:00 is er palaver in de Kombuys (op het jachthaventerrein). Dan wordt er gesproken over het weer en wie welk rondje wil maken (Rondje Dijk of Vogeleiland) en wanneer wil vertrekken. Alles naar eigen keuze, maar het is misschien toch wel leuk om met iemand anders op te varen.

Zaterdag 9 juni is er dan de zeiltocht waarbij naar eigen keuze een rondje dijk gevaren kan worden of een rondje vogeleiland, afhankelijk van het weer en persoonlijke voorkeur.

Bij terugkomst is er de door ons zelf gecreëerde gezelligheid in de Kombuys en vanaf 18:00 wordt er een begin gemaakt met de gezamenlijke barbecue en de bijbehorende etenswaren/drinken.

Zondag 10 juni vaart een ieder weer terug naar de thuishaven.

Kosten: aangezien het de bedoeling is dat iedereen z’n eigen eten/hapjes en drinken meeneemt (al dan niet met anderen te delen) beperken de kosten zich tot het liggeld en een paar Euro voor de kooltjes op de barbecue. Deze kunnen ter plaatse met iemand van het IFC bestuur worden afgerekend.

Op de Jachthaven is het in de Kombuys als volgt geregeld. Er staat een koelkast met daarin bier, wijn en frisdrank. Op de deur van de koelkast zit een prijslijst, op de bar staat een kistje met een gleuf waar het geld van hetgeen genuttigd wordt gedeponeerd kan worden. Alles gaat op goed vertrouwen (waar vind je nog zoiets). De havenmeester is aanwezig tot 20:00 uur en daarna kan er via de loopdeur van het terrein naar de stad gelopen worden. Er zijn fietsen op de jachthaven die vrij gebruikt kunnen worden voor het doen van boodschappen. Voor dit weekend (vrijdag en zaterdag) is de Kombuys voor ons gereserveerd zodat we gezellig onder elkaar kunnen zijn. Er zijn stoelen en tafels aanwezig en ook borden, bekers, bestek, etc .

In verband met de benodigde ligplaatsen wordt het op prijs gesteld uiterlijk een week van te voren door te geven of je er bij wilt zijn.

Tevens heeft de havenmeester gevraagd hem door te geven hoeveel schepen er ongeveer verwacht worden, de naam van het schip met de lengte en de breedte door te geven zodat hij een box kan vrijhouden, of anders wordt het aan de lange kade aanleggen en eventueel stapelen. Je wensen en bootgegevens kun je doorgeven aan Imko Vroom via de mail (vroom499@planet .nl) of via een telefoontje (tel. 06 53 22 93 14) die het daarna aan de havenmeester zal doorgeven. Op naar een mooi IFC weekend in juni.

Aankomen op zaterdag 9 juni?

Voor degenen die er niet vanaf vrijdagavond er al bij kunnen zijn bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om op zaterdag aan te komen om dan alsnog de barbecue mee te maken. Dit dan wel graag vermelden in de aanmelding via de mail of telefonisch doorgeven.

Vlees zelf meenemen of bestellen?

Voor wie wel graag vlees op de barbecue wil maar het liever niet zelf meeneemt of als er geen koelkast aan boord is om dit te bewaren, dan bestaat er de mogelijkheid om vlees voor op de barbecue te regelen. Hiervoor graag minimaal 1 week van te voren contact opnemen met Arnold Fokker (06-27  44 48 59; ariefokker@hetnet.nl ).

Resumerend:

Wat: Zeilweekend Rondje Dijk / Vogeleiland

Wanneer: 8, 9, 10 juni 2018

Waar: Buyshaven Enkhuizen

Kosten: enkele Euro’s pp. (plus liggeld jachthaven), graag direct zelf afrekenen s.v.p.

Opgeven voor: 2 juni   Bij:Imko Vroom (vroom499@planet.nl – 0653229314) of via onderstaand formulier.

[Form INSCHRIJFDIJK2018 not found!]