Internet aan boord/ Digitale tochtvoorbereiding

 

 

Het internet biedt steeds meer moglijkheden voor veilige reisplanning en routering. Een goede internet verbinding aan boord wordt dan ook steeds belangrijker. In Nederland hebben we steeds meer gratis Wifi netwerken in de haven maar in het buitenland is dit, nog afgezien van de kosten, veel beperkter. 

Ik laat zien op welke wijze u internet verbindingen, ook in het buitenland, kunt realiseren (Mifi, Wifi) en welke apparatuur beschikbaar is om de ontvangst aan boord te verbeteren en te delen.  Daarnaast laat ik zien  hoe u onderweg een eigen draadloos netwerk op kunt zetten om uw navigatie PC, via uw mobiel of tablet, vanuit de kuip te bedienen.

Naast de technische aspecten wil ik u ook de toenemende waarde van internet aan boord laten ervaren. Naast de populaire apps, zoals Windfinder en Windguru, toon ik u ook een aantal apps die u in staat stellen een helder beeld te vormen van de weersituatie en getij invloeden

 

Aan de hand van WinGPS 5 Voyager kan u ervaren hoe moderne kaartplotters internet informatie zoals: actuele wind, stroom en diepte, gebruiken om optimale routes en realistische ETA’s te berekenen. Ook laat ik zien hoe actuele boeiposities en scheepvaartberichten kunnen worden opgehaald en worden geïntegreerd in de geplande route.

Wij sluiten de lezing met een gezellig samenzijn aan de bar van de WSV Hoorn waarbij de drankjes voor eigen rekening zijn.

Wanneer?      Zaterdag 27 februari 2016
                  van 13:00 uur tot ca. 16:30 uur

Waar?            WSV Hoorn,  Julianapark 1, 1621 MR, HOORN,
                       Tel WSV:  0229-213540
  

Vermeld bij de aanmelding: naam,  aantal deelnemers, mail adres en telefoonnummer!
Via E-mail: Gerard Daniels
Per post: Secretariaat IFC, Paltzerweg 267, 3734 CM Den Dolder
Mobiel: 06-10157427