Evenementen 2014

WINTEREVENEMENT 2014 - Foto's Winterevenement 2014

Beste IFC-ers,

Had u ook al willen varen? Nog net niet hoor ik u al zeggen. Dat kan ik me voorstellen, het weer is er al aardig klaar voor en nog even en we beginnen het schip al vaarklaar te maken. Een handenwarmertje zit er aan te komen: ons winterevenement in Volendam!

Op zondag 16 maart 2014 hebben we Restaurant Pieterman in Volendam weer kunnen strikken. Zij hebben voor ons een mooie ruimte waar we kunnen verzamelen, bijpraten na zo'n lange winter, en ook kennismaken als u nieuw bent, een broodje eten en een kopje koffie drinken, etc. Dat allemaal om ons op te laden voor onze jaarlijkse vergadering, die traditioneel erg kort duurt,want dat willen we nu eenmaal.

Na de vergadering waar van alles langskomt, ook ons programma voor 2014, en een (wandel?)pauze, presenteren we een lezing van onze leden Bart van Eijk en Ellen Bartelink: Met de MOMO op reis. Hun FS 35 voer met hun twee jonge kinderen naar en op de Middellandse Zee. Hun reiservaring delen ze graag met ons en laten ze zien met foto's en film.

Hierna volgt een korte pauze om (alweer?) de benen te strekken, om vervolgens aan te sluiten bij het culinaire hoogtepunt van deze dag: een bijzonder buffet, dat bestaat uit talloze gerechten in wat kleiner porties dan een normaal gerecht. Dat is maar goed ook want anders halen we het aantal van gemiddeld 8 porties niet en is de buik al snel vol.

Zeg maar kwalitatief genieten met een voldaan gevoel. Als dat niet genoeg is (lijkt me sterk) is er nog altijd een dessert ter afsluiting.

Het wordt een dag van genieten, en wel van alle elementen waaruit het bestaat.

Bent u nieuwsgierig geworden en u ziet het wel zitten om dit te mogen meemaken? Gebruik de tijd die over is in dit weekend en vul het inschrijfformulier in en stuur het op naar Herman, hij staat er klaar voor.

Laat het niet liggen want ook wij moeten op tijd de aantallen doorgeven.

Wij zien u graag terug op ons winterevenement!
Namens het bestuur, Louis Vink

 

PAASTOCHT 2014 Lowestoft, tenminste dat was de bedoeling - Foto's Paastocht

Door de harde verwachte oostenwind hebben we afgezien om naar Engeland te varen. Een terecht besluit want met Oost 6 is het geen pretje om weer terug te varen.
Het vervangende rondje Noord-Holland leverde op 1e Paasdag een prachtige tocht op over de Noordzee, aan de hoge wal en geen hoge golven, zie de foto's.

UITNODGING:

Beste IFC-ers,

Over precies een maand is het zover, dan is het Pasen en gaan we naar Engeland (Lowestoft).

We hebben tot nu toe 5 schepen die de trip zeker gaan maken en daar komen er nog 2 of 3 bij.

Dat is heel mooi, maar er kunnen best nog meer schepen mee. Hoe meer zielen ...

Het zal weer een aantal jaren duren dat we de tocht weer kunnen maken, dus als je daar een keer heen wil, zo'n typisch Engels plaatsje met een keurige Yachtclub en een heuse pier, dan is het misschien wel een uitgelezen mogelijkheid om het niet langer uit te stellen.

Op de pier is trouwens een heerlijke Fish & Chips te verkrijgen, naar ook een echt Engels biertje, tot de rand gevuld. Met onze planning blijven we daar een volle dag, gnoeg om rond te kijken en alles mee te maken.

Om de dag af te sluiten dineren we met z'n allen in de stijlvolle Yachtclub, geen verplichting, maar je wil het niet missen.

Alle informatie heeft al in de Flitsen gestaan, dus kijk daar even of als je hem niet kan vinden, op onze site is hij met kleurenfoto's te downloaden.

Zeer binnenkort moet ik met Engeland emailen om daar onze komst en het diner te bespreken, dus wacht niet te lang met je op te geven.

Je mag je ook al opgeven als je het nog niet 100% weet of nog opstappers zoekt.

Laat dat laatste even weten, want we hebben er nog een paar in voorraad. <

Bijgesloten een inschrijfformulier en een disclaimer (uitgesloten aansprakelijkheid).
Graag beide ondertekend naar mij opsturen.

U gaat toch ook mee?

Met vriendelijke groet,
Louis vink

 

HEMELVAARTWEEKEND 2014

Beste IFC-ers,

Na een prachtige Paastocht is het nu weer tijd voor een Waddentocht. Een traditie waar we niet van af willen komen. En terecht. Het is geschikt voor de beginner en als ervaren zeiler vind je dat nog steeds leuk om op het wad te varen. Dat zilte begint al als je de sluis in vaart. Dat moet je toch eens meegemaakt hebben!

De schippers die voor het eerst meegaan krijgen alle ondersteuning die ze nodig hebben. In Makkum, waar we verzamelen, is in de avond een palaver waar de tochtinformatie gegeven wordt. We hebben een kaart bij de hand, dus alle vragen zijn welkom.

Vrijdagmorgen varen we nu weer eens naar Den Helder over tamelijk brede (mee)stromen waar we dan ongeveer 5 uur over doen. Voor sommigen net lang genoeg en voor anderen niet lang genoeg. Vooral als het weer meewerkt, maar dat hebben we niet in de hand. Grote kans dat we gewoon weer heerlijk zeilen op het, bijna in ganzenpas als je die Friendships achter elkaar ziet. Foto's van elkaar maken is bijna een must. Je kan er iemand heel blij mee maken, en wie weet word je schip ook gefotografeerd!

In Den Helder gaan we nu eens niet Marine-nasi eten maar varen wat door naar het Willemsoord, waar wat meer mogelijkheden zijn op de vaste wal en in ieder geval niet zo ver van de stad verwijderd is. Het programma daar wordt in Makkum bekend gemaakt.

Zaterdag varen we gezamenlijk naar ..... Den Oever.

Tja, dat wekt geen verbazing, terug via Kornwerd hebben we lang geleden vaarwel gezegd, toen bleekt dat er 's avonds om 22.00 u. nog leden aankwamen in het restaurant en er alleen nog toetjes waren.

Onze vast restaurant is failliet en daarom gaan we met z'n allen door de sluis naar de Marina waar we in "De Dikke Bries" het weekend gezellig kunnen afsluiten.

De inschrijving begint te dringen, dus als u meegaat (en waarom niet?) stuur dan p.o. het inschrijfformulier op.

Nog meer informatie over deze tocht kunt u vinden in de laatste Flitsen.

Tot in Makkum!,

Namens het bestuur,

Louis Vink

PS. heeft u opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten op het inschrijfformulier, waarvoor speciaal ruimte is ingericht.

 

NAJAARSEVENEMENT 2014

Foto's Najaar 2014